Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΟΝ ΕΙΣΑΙ;

331c
 Ανωνύμου του Έλληνος

«Μακρονικότεροι» του Μακρόν στην Γκραικυλία πανηγυρίζουν: Η Γαλλία ψήφισε δημοκρατικά και Ευρωπαϊκά. Κι εγώ ρωτώ όπως πάντα κυνικά: Πόσο καριερίστας ψυχάκιας, πολιτικά ανήθικος και αναίσθητος (με την αισθητική έννοια), να είσαι 39 ετών και να παντρευτείς μια εξηνταπεντάρα γιαγιά σου, τουλάχιστον στην φάτσα; Πολιτικός ζιγκολό, αφήνω την οικονομική διάσταση, που είναι δεσπόζουσα. 

Μη μου πείτε τώρα για μεγάλους έρωτες και άλλες μαλακίες. Στην πολιτική, στην οικονομία υπάρχουν μόνο... λεφτά αισθήματα! Το άλλο; Είναι ο ακροδεξιός χρηματιστής ο νεώτερος πρόεδρος από την εποχή του Ναπολέοντα! Εννοούν τον Βοναπάρτη; Εκεί, όπου είχε κατουρήσει ο Μέγας Ναπολέων φύτρωσε (καθυστερημένα) ο ζιγκολό Μακρόν!


Σημεία των καιρών! Λείπουν οι αξιόλογοι, ικανοί, καπάτσοι ηγέτες, έστω οι μέτριοι και υποφερτοί! Ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο διαλέγουν πλέον από τον κατιμά, από το τρίτο ράφι, από την πληθωρική σαβούρα. Σε κάποιο κανάλι πήρε τ’ αφτί μου πως είπαν: «Με βηματισμό Ομπάμα». 

Δέσαμε τώρα! Σύγκριση με τον πιο αιμοσταγή Πρόεδρο των Η.Π.Α. μετά το 1945; Ωραία πρότυπα προβάλει ο καπιταλισμός! Στην περίπτωση Μακρόν έχουμε τραπεζίτη – χρηματιστή, απευθείας μαριονέτα, βαποράκι του συστήματος, «τσάτσο» - τον λέμε οι «ρεμπέτες». Όσο για την κατά σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα γηραιότερη συμβία του, γιαγιούλα ή μαμάκα, αξίζει τον κόπο να... θυσιαστεί να γίνει ολάκερη προεδρίνα. 

Πώς τραγουδούσε ο αείμνηστος Λουκιανός; «Ένας γάμος ως προίκα σωστός». Στην εν λόγω περίπτωση ταιριάζει αμφιπλεύρως... Όχι τίποτα άλλο, αλλά μελαγχόλησα σφόδρα και γέλασα συνάμα ενθυμούμενος ότι για το άγαλμα της Γαλλικής Δημοκρατίας είχε πάλαι ποτέ αισθησιακά ποζάρει η τότε σεξοβόμβα Μπριζίτ (Μπαρντό)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: