Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

 Ριζοσπάστης: Οικειοποιούνται διαμαρτυρίες φαντάρων χωρίς να του έχουν σταλεί, χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να γράψει ότι αναδημοσιεύει από τον «902.gr» και τον «Ριζοσπάστη» και επιπλέον βάζοντας από κάτω δικά του συνθήματα και αιτήματα που δεν περιέχονταν στις επιστολές.


Με αφορμή την άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Ρουμανία (Noble Jump) αυτές τις μέρες έχουν εκδηλωθεί διάφορες αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιτροπές Ειρήνης, Σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους ΝΑΤΟικούς. 

Οργανώθηκαν πορείες και άλλες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έξω από το στρατόπεδο που κατέλυσαν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, σ' όλο το μήκος της διαδρομής από την Αλεξανδρούπολη έως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από το ΠΑΜΕ και την ΕΕΔΥΕ. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έστησαν μπλόκο στα διόδια του Πολύμυλου στην Εγνατία Οδό και ανάγκασαν την αλβανική ΝΑΤΟική φάλαγγα, που συνοδευόταν από τα ΜΑΤ, να οπισθοχωρήσει.

Μέσα σε στρατόπεδα της Ελλάδας και της Κύπρου φαντάροι βγαίνουν στην αναφορά, διαμαρτυρόμενοι για την εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Δημοσιεύουν επιστολές διαμαρτυρίας. Ο «Ριζοσπάστης» και το πόρταλ τού «902» δημοσιεύουν ανταποκρίσεις, ψηφίσματα φορέων, επιστολές φαντάρων, συνεντεύξεις, άρθρα αποστράτων.

Παράλληλα, το αυτοαποκαλούμενο «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων - Σπάρτακος» προχωράει σε προκλητική λαθροχειρία, οικειοποιούμενο διαμαρτυρίες φαντάρων χωρίς να του έχουν σταλεί, χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να γράψει ότι αναδημοσιεύει από τον «902.gr» και τον «Ριζοσπάστη» και επιπλέον βάζοντας από κάτω δικά του συνθήματα και αιτήματα που δεν περιέχονταν στις επιστολές. Παρά την παρέμβαση από την εφημερίδα μας, ο «Σπάρτακος» συνεχίζει τη λαθροχειρία. Είναι απαράδεκτο και το καταγγέλλουμε στους στρατευμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: