Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Μάρτυρες: Πλήρης η ταύτιση της πολιτικής ηγεσίας με αυτή της εγκληματικης οργάνωσης



Συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με την κατάθεση της Βασιλικής Κατριβάνου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012 - 2016. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε εγκληματικές δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης που την απασχόλησαν λόγω της ιδιότητάς της.
Τόνισε στο δικαστήριο πως οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής γίνονταν βάσει σχεδίου, όχι αυθόρμητα και εκτελούνταν από τα τάγματα εφόδου:

 «Οι εγκληματικές ενέργειες γίνονταν οργανωμένα, με τους βουλευτές που παρακινούν, και κατευθύνουν, και βγαίνουν μπροστά, στις περισσότερες δράσεις (...) Θεωρώ ότι όλοι γνώριζαν, οι βουλευτές και όσοι ήταν σε πολιτικές θέσεις. Υπάρχει πλήρης ταύτιση της πολιτικής ηγεσίας με αυτή της εγκληματικής οργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε καταγγελίες από ιδιοκτήτη που νοίκιαζε διαμερίσματα σε αλλοδαπούς στην περιοχή της Ομόνοιας: «Η Χρυσή Αυγή εντόπιζε τα διαμερίσματα αυτά, έβαφαν αγκυλωτούς σταυρούς απ' έξω και μετά τους επιτίθεντο. Καταγράφονταν δηλαδή οι πόρτες και μετά έσπαζαν στο ξύλο τους μετανάστες. Μεταξύ τους ήταν και η κα Δημοπούλου, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Δεν την είδα εγώ, αναγνωρίστηκε από άλλους».

Στο μεταξύ, καταδικάστηκε από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας σε δίκη που έγινε την περασμένη Τετάρτη, ο χρυσαυγίτης Ευάγ. Στεφανάκης σε φυλάκιση 37 μηνών. Ο εν λόγω χρυσαυγίτης καταδικάστηκε ερήμην για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για την επίθεση φασιστοειδών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012, με στόχο τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Γ. Τσιμπουκάκη.

Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, αφού τα φασιστοειδή προκάλεσαν επανειλημμένα τα μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο περίπτερο φωνάζοντας «παλιοκουμμούνια, θα πεθάνετε, να φύγετε από εδώ απόψε» και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι τον Γ. Τσιμπουκάκη. Η υπόθεση έχει συσχετιστεί στη δικογραφία της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο Στεφανάκης έγινε γνωστός για τη δολοφονία της νεαρής Φαίης Μπλάχα, για την οποία και καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη και τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: