Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ποε οταΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
 
 
Μόνη διέξοδος η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου


Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την είσοδο εργολάβων


Την απόπειρα εμπαιγμού των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους από την κυβέρνηση καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Οι δήμαρχοι Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, και Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, υπογραμμίζουν ότι ο μόνος δρόμος που δίνει διέξοδο στους εργαζόμενους και ανάσα στους δήμους είναι η μετατροπή όλων των προσωρινών συμβάσεων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των δημάρχων έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, υπέγραψε μνημόνια που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Προσπαθεί να μας πείσει ότι γυρεύει μια θετική διέξοδο για τους χιλιάδες συμβασιούχους και ότι τάχα ζητάει εναγωνίως δρόμο για να μην μπούνε οι εργολάβοι στους δήμους.
Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα από αυτά που διακηρύσσουν υπόγεια και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα στελέχη της.
Ας τους ρωτήσουμε λοιπόν εμείς απλά: Οι 80 περίπου δήμοι, που σήμερα είναι κοντά στο "κόκκινο", πώς άραγε μπορούν να προκηρύξουν θέσεις για πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων και μάλιστα σε αριθμό ίσο με τους σημερινούς συμβασιούχους, όταν η κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση να έχει ο κάθε δήμος τέτοιο ύψος ανταποδοτικών που να καλύπτει σήμερα μέχρι τον καταληκτικό μισθό τους εργαζόμενους που θα προσλάβει;! Αλήθεια, πού να τα βρουν οι δήμοι μας ετούτα τα ποσά, μέσω των ανταποδοτικών τελών, αν δεν χαρατσώσουν τους δημότες τους; Ποιον κοροϊδεύουν η κυβέρνηση και τα στελέχη της; Επειδή εμείς, ως δήμαρχοι, ξέρουμε το εύρος της αλήθειάς τους, ας αποδείξουν ότι δεν είναι έτσι.

Ενας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση τις προσωρινές συμβάσεις όλων σήμερα των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Ετσι μόνο δίνει διέξοδο σε εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες δήμους.

Τέλος, αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις πόρτες των δήμων στους εργολάβους, μπορεί να το καταφέρει πολύ απλά, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: