Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ


Βουλή: Την αυστηρότερη ποινή ζητάει για τον Κασιδιάρη η Επιτροπή Δεοντολογίας - Media Την αυστηρότερη ποινή επί του Κασιδιαρη για το επεισόδιο με τον δένδια ζητούν τα μέλη της

Να επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή στον Ηλία Κασιδιάρη, για το επεισόδιο εντός της Ολομέλειας με την χειροδικία σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Δένδια, ήταν η εισήγηση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. 


Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής, καταδίκασαν την τραμπούκικη ενέργεία του χρυσαυγίτη βουλευτή ως «απαράδεκτη» και «αντικοινοβουλευτική», ζητώντας από τον Νίκο Βούτση να επιβάλει το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπεται με βάση τον Κανονισμό της Βουλής. Τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας πρότειναν μάλιστα την αυστηροποίηση του κανονισμού για υποθέσεις βιαιοπραγίας. 

Επίσης, η επιτροπή συζήτησε την πρόταση του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τον αποκλεισμό των χρυσαυγιτών βουλευτών από αντιπροσωπείες της Βουλής που συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς για όσο διαρκεί η δίκη της «εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», πρόταση με την οποία συμφώνησαν τα κόμματα. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς προσπαθώντας να απλώσει «δίχτυ» υπεράσπισης στον Ηλία Κασιδιάρη έκανε λόγο για «σχέδιο» του Νίκου Δένδια λέγοντας μάλιστα πως λίγες ημέρες μετά το γνωστό επεισόδιο εντός της Ολομέλειας ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε «αρχηγική εμφάνιση» στη ΝΔ συνδέοντας αυτή την εμφάνιση με το βίαιο περιστατικό που έγινε στα κοινοβουλευτικά έδρανα. 

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποδοκίμασε έντονα και τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Σαχινίδη ο οποίος «συνελήφθη» να μοιράζει φυλλάδια με ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής σε μαθητές γυμνασίου μέσα στη Βουλή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει τα μέλη της επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: