Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 Ο ένας μετά τον άλλον οι μάρτυρες πολτοποιούν τους έωλους ισχυρισμούς της φασιστικής οργάνωσης..


Ολοκληρώθηκε χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η κατάθεση του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα, καθηγητή Πληροφορικής, εθελοντή στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών στον Κολωνό. 


Ο μάρτυρας περιέγραψε και άλλες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης παρουσία και βουλευτών της. Σε κάποιες ήταν παρών.
Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε σε εμπρησμό χώρου λατρείας μεταναστών στην πλατεία Αττικής, με το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής να φωνάζει «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα, θα σας κάψουμε», «ένα στουπί σας χρειάζεται». 

«Το έκαναν μετά πράξη. Και είχαν σκοπό να βάλουν υπογραφή, να φανεί ποιος το έκανε», είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι «την επόμενη μέρα ήταν η πρόσοψη γεμάτη αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης που είχαν ηγετικό ρόλο στις διάφορες «δράσεις» των ταγμάτων εφόδου: «Ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, ο Παναγιώταρος στο Εφετείο. Στον Αγιο Παντελεήμονα η Σκορδέλη, ο Λαγός, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης (...)».


Για τα κοινά στοιχεία που υπάρχουν στις επιθέσεις που περιέγραψε αλλά και στις φωτογραφίες που του υπέδειξαν είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει οργάνωση. Υπάρχουν επικεφαλής. Υπάρχει στρατιωτικό τμήμα, πολύ συχνά σωματώδεις με μπλούζες της Χρυσής Αυγής, αρβύλες, σπρέι πιπεριού, μαχαίρια. Λειτουργούν εν είδει στρατιωτικής παράταξης, σαν τα ΜΑΤ. Ενεργούν όλοι μαζί, φεύγουν όλοι μαζί...». Για τον στόχο της είπε: «Θέλουν να υποκαταστήσουν το κράτος, την αστυνομία, να εκφοβίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».


Επιχειρηματολογώντας γιατί είναι εγκληματική η δράση της Χρυσής Αυγής, ανέφερε: «Γιατί έχει οργανωμένο σκοπό να τραυματίσει ανθρώπους. Με ρατσιστικό κίνητρο. Με τη βίαιη εκκένωση της πλατείας, κάθε χώρου. Με τη δημιουργία "καθαρών ζωνών". Αυτά γίνονται με τον εκφοβισμό, τέιζερ, κλοτσιές - μπουνιές. Δεν ξέρω άλλο κόμμα που να μετέρχεται αυτές τις μεθόδους. Αυτές προσιδιάζουν σε οργάνωση εγκληματική. Η Χρυσή Αυγή την είχε τη δράση αυτή από παλιά. Από το '80 έχουν γίνει πολλές επιθέσεις. Το ότι έγιναν βουλευτές κάποιοι από αυτούς δεν μείωσε τη δράση των ταγμάτων, μάλλον την επέτεινε».


Για τη στάση της αστυνομίας, τέλος, σε συγκεκριμένα περιστατικά πρόσθεσε: «Υπάρχουν φωτογραφίες που ήταν χαλαροί και έπιναν καφέ με στελέχη της Χρυσής Αυγής. Μετά έτρεχαν μαζί»...
 
 
Καταδίκη για τον χρυσαυγίτη που πρόσβαλε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα
 
Σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε, χτες, ο χρυσαυγίτης Βυζάντιος Παυλίδης, που δε δίστασε να προσβάλει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα προκαλώντας τη μητέρα του με χυδαία επίθεση στις 14 Φλεβάρη, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 

Το Ζ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού. Κατατέθηκαν στο δικαστήριο, από την οικογένεια Φύσσα, φωτογραφίες που πιστοποιούν την παρουσία του στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω», ήταν το τρίπτυχο της απολογίας του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη, που υποστήριξε πως ο ίδιος είναι... «χριστιανός ορθόδοξος», ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του είπε πως «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες». 

Ζήτησε, μάλιστα, μεταξύ των άλλων να κληθεί και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μ. Λεπενιώτη, για να καταθέσει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω»(!)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: