Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ!


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ!


 Η πολιτική συμμορία του Σύριζα πετά στον δρόμο οικογένειες με την επί πλέον απειλή της επιστροφής των δεδουλευμένων που τους καταβλήθηκαν!! Δυσανάλογο με το μπόϊ τους το μέγεθος της πολιτικής αλητείας τους..



Κάτι παράξενες συμπτώσεις... Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει «καθαρό διάδρομο» για έξοδο στις αγορές και επιστροφή στην ανάκαμψη, μετά τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, μερικές χιλιάδες συμβασιούχοι καλωσορίζουν ήδη την επόμενη μέρα, χάνοντας της δουλειά τους και ζώντας με την αγωνία μήπως χρειαστεί να επιστρέψουν και τους μισθούς που πληρώθηκαν όσο διήρκεσε η ανανέωση των συμβάσεών τους, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας των δήμων. 

Οι συμβασιούχοι αυτοί είναι οι πρώτοι που γεύονται τα ...καλά της «καθαρής λύσης» που πέτυχε η κυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ, επιβεβαιώνοντας ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις διακηρύξεις περί ανάκαμψης που παπαγαλίζει η κυβέρνηση, για να τους κάνει συμμέτοχους στην αντιλαϊκή της πολιτική και χειροκροτητές ενός συστήματος σάπιου, που παράγει μόνο φτώχεια και ανεργία, για να αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Και μια μικρή λεπτομέρεια:

 Οι συμβασιούχοι χάνουν ακόμα κι αυτό το μικρό μεροκάματο στο όνομα των ευρωπαϊκών οδηγιών για τις συμβάσεις εργασίας και του ελληνικού Συντάγματος, όπου επίσης περιέχονται ανάλογες ρυθμίσεις. Δηλαδή, μέχρι σήμερα παρέμεναν όμηροι και από σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εξαιτίας του «ευρωπαϊκού κεκτημένου», που υπερασπίζεται με σθένος η κυβέρνηση και το οποίο ενσωματώθηκε και στο ελληνικό δίκαιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: