Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ

 
Ιερός «πόλεμος» για τη «Συννεφούλα»: Η αρχιεπισκοπή διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας - Media Καλά εμείς μείναμε έκπληκτοι από χθες και όχι μόνο γι αυτό.. Αλλά και για εκείνο το ρε μπαγάσα, του αλησμόνητου του Νικόλα του Άσιμου.. Είπαμε όμως.. Αγνοεί η εκκλησία τις κοινωνικές συνέπειες των απαγορεύσεων..
 
Μια «Συννεφούλα» προκαλεί «ιερό πόλεμο» μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Εκκλησίας της Ελλάδας.
 
Την Πέμπτη το υπουργείο διέψευσε ότι το γνωστό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου είχε βγει από την ύλη των θρησκευτικών, βάσει των νέων προγραμμάτων.
 
Ωστόσο, μιλώντας στο real.gr, o εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Χάρης Κονιδάρης, δήλωσε ότι «ισχύει στο ακέραιο η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη χθεσινή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Ελλάδος, με βάση την εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας, Εφραίμ».
 
«Με βάση την εισήγηση αυτή έχουν καταργηθεί από την διδασκαλία των Θρησκευτικών:
- Οι στίχοι από το "Ο Μπαγάσας" του Νικόλα Άσιμου (Ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω…)
- Η "Συννεφούλα", του Σαββόπουλου
- Το τραγούδι "Umbrella" της Ριάνα
-Και μια γελοιογραφία του Economist που απεικόνιζε ένα πεδίο μάχης, ερείπια, νεκρούς και έναν επιζώντα που αναφέρει: "Όλα ξεκίνησαν με μια διαφωνία ποιανού ο Θεός ήταν πιο ειρηνικός, καλοσυνάτος και συγχωρητικός".
 
Όλα αυτά με βάση τα συμπεράσματα του διαλόγου του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία τα οποία έχουν αποτυπωθεί με καθαρότητα και σαφήνεια», αναφέρει ο Κονιδάρης.
 
(πληροφορίες: enikos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: