Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ


ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ 


Όταν το πολιτικό τσογλανοειδές ζιγκολό ως τραπεζίτης του Ρότσιλντ προέβλεπε το τέλος του Ευρώ

Φυσικά και δεν φταίει αυτός.. 
 Ο δράστης όπως παντού είναι η λαϊκή βλακεία..




Τη διάλυση του ευρώ που παρομοίαζε με αδύναμο γερμανικό μάρκο, προέβλεπε ο Μακρόν πριν γίνει φίλος με τους Γερμανούς που τον βοήθησαν να «εκλεγεί’ Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

 Σε ομιλία που έδωσε στην «καρδιά» του Βερολίνου, στο Πανεπιστήμιο Humboldt, στις 10/1/2017 χαρακτήρισε το κοινό νόμισμα ως ένα «αδύναμο γερμανικό μάρκο», τονίζοντας ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, η ευρωζώνη οδηγείται σε διάλυση, σε ορίζοντα 10ετίας! Στην συνέχεια, ο σοσιαλιστής «τραπεζίτης», άφησε αιχμές κατά της Γερμανίας ότι εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του ευρώ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κερδίζει από την φτωχοποίηση του Νότου. 

 «Το ευρώ πιθανόν να μην υπάρχει σε 10 χρόνια, αν το Παρίσι και το Βερολίνο αποτύχουν να συμφωνήσουν σε κινήσεις θωράκισης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος», ανέφερε ο Εμμανουέλ Μακρόν, παραδεχόμενος ότι το σύστημα που έχουν επιβάλει στην Ευρωζώνη ευνοεί τη Γερμανία σε βάρος πιο αδύναμων κρατών-μελών! Στην συνέχεια, προσέθεσε ότι «η αλήθεια είναι ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε συλλογικά, πως το ευρώ είναι ατελές και δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς σημαντικές μεταρρυθμίσεις». 

Τα λάθη του Ευρώ, πλουτίζουν τον βορρά και φτωχαίνουν τον Νότο! 

Τα σημαντικά προβλήματα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αυξάνουν τις ανισότητες, στις χώρες της Ευρωζώνης και επιδεινώνουν το «χάσμα» Βορρά – Νότου. Ο ίδιος, συνεχίζοντας να βάλει κατά του ευρώ , ανέφερε ότι το νόμισμα, δεν κατάφερε να προσδώσει στην Ευρώπη πλήρη κυριαρχία έναντι του δολαρίου, ούτε προσέφερε στην Ευρώπη μια διαδικασία σύγκλισης μεταξύ των οικονομικών των διαφόρων κρατών-μελών.Μάλιστα, την ώρα που πολλά μέλη αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στις εθνικές τους Οικονομίες, ειδικά χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι «η Γερμανία έχει αξιοποιήσει τη δυσλειτουργία του ευρώ», για να προσθέσει ότι το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ Γαλλίας – Γερμανίας έβαλε νέα εμπόδια στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα ενίσχυαν την αλληλεγγύη μεταξύ των 19 μελών της Ευρωζώνης.

 Κοινός προϋπολογισμός για όλη την Ευρωζώνη 

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, έχει βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης και ο Εμμανουέλ Μακρόν, που είχε στα χέρια την ευθύνη για την διαχείριση της δεύτερης μεγαλύτερης Οικονομίας της Ευρωζώνης, τόνισε ότι με νέες γενναίες πολιτικές μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Αν τα κράτη – μέλη αποφασίσουν να σώσουν το κοινό νόμισμα, τότε ο μόνος δρόμος είναι «μπροστά», γενναία βήματα προόδου στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο ίδιος προτείνει τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης προκειμένου να χρηματοδοτούνται επενδύσεις που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, αλλά και να προσφέρεται οικονομική στήριξη στις χώρες που την έχουν ανάγκη. 

Ο τραπεζίτης των Rothschild που έγινε σοσιαλιστής 


 Ο 40χρονος πολιτικός, πριν ενταχθεί στις τάξεις του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας και αναλάβει υπουργός Οικονομίας, στην κυβέρνηση Φρανσουά Ολάντ, ήταν Επιθεωρητής Οικονομικών στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας μεταξύ του 2004 και του 2008. Το 2007, υπηρέτησε ως αναπληρωτής εισηγητής για την Επιτροπή βελτίωσης της Ανάπτυξης. Πόστα από τα οποία παραιτήθηκε για να εργαστεί ως επενδυτής τραπεζίτης στην τράπεζα Rothschild & Cie Banque. Εκεί, ήταν υπεύθυνος για την επίτευξη μία τεράστιας συμφωνίας, πολύ υψηλού προφίλ μεταξύ της Nestle και της Pfizer η οποία τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό και πολυεκατομμυριούχο. 

 Όχι άλλη λιτότητα από την Γερμανία, ήρθε η ώρα της Ανάπτυξης 

Τώρα που κατεβαίνει με το δικό του κόμμα, επικαλείται την εμπειρία του στο υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να αναδιοργανωθεί το εκπαιδευτικό της σύστημα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά τονίζει ότι η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις και αντί της λιτότητας να ενισχύσει την ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: