Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΕΒΡΕΞΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ


 Άγνωστοι επιτέθηκαν κατά των υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας και μηχανήματος ανάληψης μετρητών της Τράπεζας Πειραιώς..


Οι περιθωριοποιημένοι από καθεστώς εκδικούνται καταστροφικά..


Με βόμβες μολότοφ και εύφλεκτο υγρό επιτέθηκαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Πέμπτης σε κτίριο που στεγάζονται Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας στην συμβολή των οδών Νοταρά και Ρωμανού στην Πάτρα, καίγοντας παράλληλα και Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, σε κατάστημα επί της οδού Νοταρά 26 και Ρωμανού που βρίσκεται διαγωνίως απέναντι από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας Πατρών που έσπευσαν στην περιοχή, η επίθεση εκδηλώθηκε στις 4.15 τα ξημερώματα ενώ συνολικά οι δράστες πέταξαν στο κτίριο τέσσερις βόμβες μολότοφ και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό στο ΑΤΜ. Και στα πέντε σημεία που χτυπήθηκαν (τέσσερα στο κτίριο του Υπουργείου Γεωργίας και στο ΑΤΜ) εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς που κατασβέστηκαν από τους πυροσβέστες που  έφθασαν λίγο αργότερα στην περιοχή.




Να σημειωθεί ότι στο κτίριο του δέχτηκε την επίθεση των αγνώστων, στεγάζονται το Εργαστήριο Κτηνιατρικής του Υπουργείου Γεωργίας και το Εργαστήριο Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν περίοικοι στο tempo24 οι δράστες φέρεται να ήσαν τρεις και αφού πρώτα επιτέθηκαν και έκαψαν το ΑΤΜ στη συνέχεια έριξαν τις άλλες τέσσερις μολότοφ σε διάφορα σημεία του γειτονικού κτιρίου του Υπουργείου Γεωργίας. Μάλιστα κάποιες από τις βόμβες μολότοφ που εκσφενδόνισαν έσπασαν τζάμια του κτιρίου και στη συνέχεια ανεφλέγησαν. Στη συνέχεια οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν κινούμενοι επί της οδού Ρωμανού.




Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τους περίοικους στις 4.32 π.μ. και στο σημείο έσπευσαν έξι άνδρες με δύο οχήματα, καθώς και ανακριτικοί υπάλληλοι. Αμέσως στο σημείο έφτασαν και αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, που απομόνωσαν τα σημεία που έγινε η επίθεση και ξεκίνησαν την αυτοψία των χώρων, ενώ άλλοι αστυνομικοί «χτένισαν» τις γύρω περιοχές για να εντοπίσουν τους δράστες.





Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 βρέθηκαν γυαλιά από τις βόμβες μολότοφ στα τέσσερα σημεία του κτιρίου, καθώς και υπολείμματα του εύφλεκτου υλικού με το οποίο οι δράστες πυρπόλησαν το ΑΤΜ.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, η υπόθεση κρίνεται σοβαρή, δεδομένου ότι πρόκειται για  μπαράζ επιθέσεων σε πολλά σημεία κτιρίου που συνδέονται άμεσα με το Κράτος, την  Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με Τράπεζα. Να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν κινδύνεψαν πολίτες
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργούν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: