Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ : Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΟΥΣΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ (ΚΑΙ ΕΔΩ) ΚΕΕΛΠΝΟ


Αλαλούμ στη δίκη Βαξεβάνη: Ενώπιον εισαγγελέα η σύζυγος του Στουρνάρα - Media
 ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ : Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΟΥΣΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ (ΚΑΙ ΕΔΩ) ΚΕΕΛΠΝΟ


Οι θεσμοί θα αποκατασταθούν μόνον όταν θα στηθούν αγχόνες στο Σύνταγμα..Αλαλούμ επικράτησε στο δικαστήριο που εκδικάζει την μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, όταν μετά το περιστατικό που συνέβη στην αίθουσα με την καταγραφή της διαδικασίας από φίλη της μηνύτριας, το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο διέταξε την προσαγωγή των δύο γυναικών στον εισαγγελέα.
 Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν έξαλλοι στους αστυνομικούς που την είχαν κυκλώσει, ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου.

 Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των συνηγόρων της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον εισαγγελέα.

 Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Πάνω στον απόλυτο πανικό, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε, ενώ παρέμεινε η φίλη της, η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα.

 Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για την κ. Νικολοπούλου και την φίλη της ελήφθη, καθώς νωρίτερα, στην διάρκεια κατάθεσής της στο δικαστήριο, φίλη της που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα φέρεται να κατέγραφε την διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της μηνύτριας. 

Η υπόθεση θα κριθεί από τον εισαγγελέα που θα αποφανθεί για την περαιτέρω διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αν δηλαδή η δικογραφία που σχηματίστηκε θα κριθεί από το Αυτόφωρο ή αν θα προηγηθεί έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί τι καταγράφηκε στο κινητό και αν το υλικό αποτελεί βίντεο ή μόνο φωνοληψία.
 Η δίκη του δημοσιογράφου αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαίου 2015, σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: