Τρίτη 30 Μαΐου 2017

HANDELBLATT : ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 
HANDELBLATT : ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



Ποιο μέλλον!! Στο παρελθόν του μέλλοντός της θα εξαφανιστεί !!



Στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδα Handelsblatt αποκαλύπτονται αναφέρονται δύο εναλλακτικά σενάρια, αισιόδοξο και απιασιόδοξο, που εκπόνησε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας για τη μελλοντική πορεία του ελληνικού χρέους. 

Το έγγραφο, που προορίζεται «μόνο για υπηρεσιακή χρήση» δόθηκε αρχές της εβδομάδας στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και βρίσκεται στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας. Τα σενάρια είναι

 Σύμφωνα με το αισιόδοξο Σενάριο Α που βασίζεται σε στοιχεία των ευρωπαϊκών θεσμών, το ελληνικό χρέος ενδέχεται να μειωθεί μέχρι το 2060 στο 49,1%, ενώ οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες, που αποτελούνται από το πιθανό έλλειμμα συν το σύνολο των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους, θα βρίσκονται μόλις στο 11% του ΑΕΠ.

 Θα ήταν συνεπώς λιγότερο από το όριο 15%-20% που κρίνουν οι δανειστές ως βιώσιμο. Το απαισιόδοξο Σενάριο Β είναι απαισιόδοξο και θεωρείται πιθανότερο από το ΔΝΤ. Το έγγραφο κάνει λόγο για «έκρηξη» του χρέους τα επόμενα 40 χρόνια, φθάνοντας το 2060 στο 226% του ΑΕΠ. 

Σημείωση δική μας : Τα σενάρια αυτά είναι προφανώς ασκήσεις επί χάρτου,αφού μετά από 40 χρόνια, αν η Ελλάδα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στο ευρώ και υπο τις σημερινές συνθήκες, το πιθανότερο είναι να έχει εξαληφθεί από τον παγκόσιο χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: