Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΤΥΣΕ ΣΤΟΛΙΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΔΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ

 
ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΤΥΣΕ ΣΤΟΛΙΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΔΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ
 
 
 
Τσίπρας: Η Ελλάδα (η Ελλάδα ποιου;) τήρησε πλήρως τα συμφωνηθέντα (τη θηλιά στο λαιμό του λαού) τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών.. Λάθος.. Επειδή και τα γηγενή μας εδάφη γήπεδό τους έχουν γίνει..  


Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο πολυνομοσχέδιο το οποίο πέρασε χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία, ο πρωθυπουργός με δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους, έστειλε μήνυμα προς τους δανειστές καλώντας του να τηρήσουν κι εκείνοι το δικό τους σκέλος της συμφωνίας όπως η ελληνική κυβέρνηση τήρησε το δικό της.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

"Η Ελλάδα έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα. Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν κι αυτοί τις δεσμεύσεις τους στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε από τη συνεδρίαση του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας μία απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού".
 
Προηγουμένως με ένα άθλιο κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ζήτησε να αποδεχτούν, να συμβιβαστούν αλλά και να θεωρήσουν ως «θετική εξέλιξη» και ...«ελπίδα» τη νέα σφαγή των δικαιωμάτων τους που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το 4ο μνημόνιο.. Και το έκανε από το βήμα της βουλής τονίζοντας πως:   «Πρόκειται - είπε - για μια ισορροπημένη συνολική συμφωνία που κλείνει την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος και ανοίγει προοπτικές επίλυσης του ζητήματος του χρέους. Οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία».
 
Αποκαλύπτοντας ότι στην πραγματικότητα, η θετική ατζέντα για την οποία μίλησε αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, αφού το 4ο μνημόνιο της κυβέρνησής του, εξυπηρετεί τη στρατηγική της ανάκαμψης των κερδών του και της θωράκισης της ανταγωνιστικότητάς του, που έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση τα αντιλαϊκά μέτρα ο πρωθυπουργός είπε: «Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για να εξασφαλιστεί η δόση, να παρθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Ενα προς ένα, όλα όσα ταυτίζονται με τις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για «ζεστό χρήμα», στην προσπάθεια να ανακάμψει η κερδοφορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: