Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΣΗΜΙΤΗΣ: ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

«Κεραυνοί» Σημίτη κατά Τσίπρα: Λάθος η προαναγγελία κατάργησης των πανελλαδικών - Media ΣΗΜΙΤΗΣ: ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ


 Ευθύνονται στον πολιτικό αλητήριο οι συνδικαλιστές για την υποβαθμισμένη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προτείνει παγκοσμιοποιημένο απολυτήριο!!


Προσέξτε: Μιλάμε για μια δευτεροβάθμια εκπαίδευση που παρά τις μνημονιακές ελλείψεις, σε όλους τους παγκόσμιους μαθητικούς διαγωνισμούς καταλαμβάνει μονίμως μια από τις πρώτες πέντε θέσεις.. Περί αυτού του αγύρτη πρόκειται που ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος..
Το σημερινό Λύκειο είναι πλήρως απαξιωμένο, τόνισε ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε εσπερίδα της πρωτοβουλίας Προπαιδείας για τα προβλήματα της Παιδείας.
Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως πρότυπο εκπαίδευσης το διεθνές Μπακαλορεά, το οποίο όμως, όπως είπε, προσκρούει στους συνδικαλιστές. Ακόμη, χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, όταν ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Είναι υποσχέσεις χωρίς μελέτη η κατάργηση των εξετάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάκαμψη της χώρας και η ανάπτυξη της οικονομίας να βασιστούν στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα. Υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα πάσχει από βαρύ γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό και χρειάζεται αυτονόμηση του εκπαιδευτικού, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του.
«Καλοί και κακοί εκπαιδευτικοί υπάρχουν παντού, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αξιολόγηση, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», τόνισε, επισημαίνοντας ότι οι καθηγητές, εκτός της ειδικότητάς τους, σπουδάζουν και παιδαγωγικά, όπως σε όλη την Ευρώπη, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να ξεφύγει από τη στασιμότητα και από φορέας πιστοποίησης τίτλων, θα πρέπει να γίνει πάροχος γνώσης. Ακόμη, τόνισε τη συμβολή των πανεπιστημίων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν, εκτός από τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, αξιόπιστα και μη κερδοσκοπικά.
Πρότεινε να υιοθετηθεί μια πολιτική μεγάλων πανεπιστημιακών πόλων σε όλη την επικράτεια, που εκτός από την εκπαίδευση θα συγκεντρώσουν κι έρευνα και πρακτικές εφαρμογές. «Μεγάλα και λιγότερα ιδρύματα με πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθώς έρχεται ραγδαία η εποχή για δια βίου μάθηση και κατάρτιση όλων».
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: