Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ


ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ


Το έχουμε κατ' επανάληψη επισημάνει.. Η Τουρκία είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στα ακροδεξιά ούγκανα είναι ανεξάρτητο κράτος.. Εμείς έναντι των δυτικών ακόμη στο σφάξε με ΝΑΤΟ μου ν' αγιάσω..Επιμένει η Τουρκία στον αποκλεισμό της Αυστρίας από τα συνεργαζόμενα προγράμματα του ΝΑΤΟ και από την κοινή εκπαίδευση των στρατιωτών, επιβεβαιώνοντας ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες οξύνονται και είναι σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες μέσα και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ο αποκλεισμός αφορούσε εκτός από την Αυστρία και τα άλλα 40 συμμαχικά κράτη - μη μέλη του ΝΑΤΟ.

Προχτές το βράδυ, σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο, αποφασίστηκε από εκπροσώπους των χωρών - μελών «η μερική λύση του ζητήματος» με τη μετατροπή των ΝΑΤΟικών προγραμμάτων, όπως η «Συνεργασία για την Ειρήνη». Αντί για συνολικές συμφωνίες με τα 41 συμμαχικά κράτη, κάθε χώρα θα συνάπτει ξεχωριστή συμφωνία συνεργασίας με το ΝΑΤΟ. Ετσι, θα «μπλοκάρεται» μόνο η Αυστρία από το «βέτο» που θα ασκεί η τουρκική κυβέρνηση, προβάλλοντας ως αιτία την απαίτηση της αυστριακής κυβέρνησης να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο Αυστριακός υπουργός Αμυνας, Χανς Πέτερ Ντοσκότσιλ, σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως κατανόηση για το ότι η Τουρκία έχει προβεί με ανεύθυνο τρόπο σε μια διμερή διαφωνία με την Αυστρία στο ΝΑΤΟ». «Αυτή η εξέλιξη είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστη για όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας εξέφρασε τη θέληση το θέμα να λυθεί μέσω διμερών διπλωματικών επαφών των δύο χωρών.

Η Αυστρία θεωρείται σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ με αυξημένο ρόλο στα Βαλκάνια. Με 400 στρατιώτες είναι από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις της ΝΑΤΟικής κατοχικής αποστολής στο Κόσσοβο (KFOR). Επίσης, πάνω από 300 στρατιώτες συμμετέχουν στην αποστολή «EUFOR-Althea» στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: