Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ (ΚΚΕ) ΠΡΩΤΗ Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ


 ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ (ΚΚΕ) ΠΡΩΤΗ Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ (ΝΔ)



 Παρά τη μετάλη επιτυχία της Πανσπουδαστικής το συμπέρασμα είναι πως τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν την οικονομική ισχύ να αντιμετωπίσουν το βαρύ κόστος των σπουδών και εγκαταλείπουν.. Συνέπεια αυτού η αναπαραγωγή της άρχουσας τάξης.. 



Πραγματοποιήθηκαν χτες οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σε όλη τη χώρα, οι οποίες και ανέδειξαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

 Μεγάλο προβάδισμα της φοιτητικής παράταξης του πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 31η συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, αυξάνοντας το ποσοστό της από το 43,62% το 2016, σε σχεδόν 46% το 2017 στα Πανεπιστήμια, και πετυχαίνοντας 50,2% στα ΤΕΙ.

Από την άλλη χιλιάδες φοιτητές στήριξαν και ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, γιατί ο παλμός και η ελπίδα είναι στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που τους αξίζουν.

Σύμφωνα με τη ροή των αποτελεσμάτων μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται στην αγωνιστική, ανυπόταχτη φωνή, δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Πολλές είναι οι σχολές, μάλιστα, που για πρώτη φορά η ΠΚΣ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ενώ σε κάποιες από αυτές είναι και αυτοδύναμη στα ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα φέτος όλα τα σχήματα της ΔΑΠ καταγράφονται ενιαία, ενώ πέρσι κάποια από αυτά ζήτησαν να καταγραφούν χωριστά. Στους διπλανούς πίνακες η σύγκριση γίνεται με τους αντίστοιχους ακριβώς συλλόγους και στη ΔΑΠ καταγράφονται ενιαία τα περσινά της ποσοστά (μαζί δηλαδή και αυτά των σχημάτων που πέρσι είχαν ζητήσει χωριστή καταγραφή).

Αντίστοιχα, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» (ΑΑΣ) φέτος εκφράζει κατά κύριο λόγο τις δυνάμεις της ΛΑΕ.Η νέα κυβερνητική παράταξη που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ πέρσι με το όνομα «Μπλόκο» καταγράφεται και φέτος με τα μηδαμινά ποσοστά της και ακόμα καταγράφονται οι παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ σε σύγκριση με τα περσινά τους ποσοστά στις ίδιες ακριβώς σχολές.
Από τα πρώτα κιόλας χτεσινά αποτελέσματα, η ΠΚΣ κατέκτησε την πρωτιά σε μια σειρά από Συλλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Αυτοδύναμη αναδείχτηκε σε: Νηπιαγωγούς ΕΚΠΑ, Δασκάλους ΕΚΠΑ, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Ειδικής Αγωγής ΑΕΙ Θεσσαλίας, Φυτικής Παραγωγής ΑΕΙ Θεσσαλίας, Πληροφορικής ΑΕΙ Ιονίου, Νηπιαγωγοί ΑΕΙ Ιωαννίνων, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Πρώτη αναδείχτηκε σε: Φυσικομαθηματική Σχολή ΕΚΠΑ, Νοσηλευτική ΕΚΠΑ, Θέατρο ΑΕΙ Πατρών. Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: