Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 Μάρτυς: Γομάρια της νύχτας που εις εξ αυτών είχε διαπράξει και δύο δολοφονίες




Ολοκληρώθηκε χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η κατάθεση του κινηματογραφιστή - ντοκιμαντερίστα Κώστα Γεωργούση. Ο μάρτυρας, τελειόφοιτος στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Βρετανίας, είχε στήσει την επαγγελματική του κάμερα στον Αγ. Παντελεήμονα και γύρισε το ντοκιμαντέρ «Οι καθαριστές», όπου κατέγραφε τους τραμπουκισμούς, τις βρισιές, τις απειλές, τους προπηλακισμούς κατά μεταναστών, της ομάδας γνωστών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Καταθέτοντας σχετικά και χτες, για τα όσα του έλεγαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, είπε ότι «ήρθαν 150 άτομα της Χρυσής Αυγής το 2011 και έμειναν στην ιστορία ως "η μάχη του Αγίου Παντελεήμονα" (...) Εφάρμοσαν ένα μοντέλο βίας, δεν ξέρω πόσες μέρες διήρκεσε, και άσκησαν βία και είχαν μια άτυπη εξουσία, κανείς δεν τολμούσε να τα βάλει μαζί τους. Η περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα ήταν πρότυπη απ' ό,τι καταλάβαινα γι' αυτούς. Ηθελαν να μεταφέρουν την περιοχή - μοντέλο σε άλλες και άλλους τομείς...», πρόσθεσε ο μάρτυρας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά δήλωση του κ. Βάθη (σ.σ. το στέλεχος της Χρυσής Αυγής που «επέβλεπε» την πλατεία και που, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ήταν άνθρωπος της νύχτας και είχε κάνει στο παρελθόν δυο δολοφονίες), «ήταν 150 γομάρια και ήταν όλοι χρυσαυγίτες»...

«Τι εννοεί γομάρια, το λέει υποτιμητικά ο κ. Βάθης;» ρωτήθηκε από την Πολιτική Αγωγή ο μάρτυρας και απάντησε: «Οχι, με κάποιο θαυμασμό το έλεγε». Πρόσθεσε ότι είχαν λοστάρια, τα οποία είχε δει στα γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στην Δεληγιάννη, μαζί «με ασπίδες αρχαιοελληνικού τύπου» (!).

Ο Κ. Γεωργούσης κατέθεσε, ακόμα, ότι η κατάταξη για το ποιοι είναι αντίθετοι στη Χρυσή Αυγή γινόταν από το χρώμα της επιδερμίδας και τον ιδεολογικό προσανατολισμό. Ως προς τους αλλοδαπούς, γι' ακόμη μια φορά είπε: «Τους προπηλάκιζαν στον μέγιστο βαθμό. Τους θεωρούσαν μιάσματα, λέγεται και στο βίντεο αυτό και υπήρχαν αναφορές περί εξοντώσεως»...
Χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του, για το αν υπήρχε νοσταλγία από τους χρυσαυγίτες για συγκεκριμένα πρόσωπα της ιστορίας: «Από το πρωί έως το βράδυ υμνούν τον Χίτλερ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όσα υποστήριζαν στα λόγια τα έκαναν επίσης και στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: