Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 Με τους σχολιασμούς της Πολιτικής Αγωγής συνεχίστηκε η διαδικασία.. Σχολίασαν δηλαδή τι; Πως πρόκειται για κοινωνική αποχέτευση .. Γνωστό..


Με τους σχολιασμούς από την Πολιτική Αγωγή των καταθέσεων των μαρτύρων για συσχετιζόμενες υποθέσεις, συνεχίστηκε, την Τρίτη 16 Μάη, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Οι υποθέσεις αυτές εξετάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν στη δράση ταγμάτων εφόδου με επικεφαλής βουλευτές όπως Κασιδιάρη (Χερσόνησο Κρήτης 2012) Μπαρμπαρούση (ελέγχους και αναποδογύρισμα πάγκων μεταναστών στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου 2012), Μίχο (δολοφονική επίθεση σε διαδηλώτρια στην Πάρο 2013), έφοδο χρυσαυγιτών σε σχολείο μεταναστών (2014), επίθεση χρυσαυγιτών σε νεαρό στην Πάτρα (Αύγουστο 2013), κατάθεση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτου με αφορμή τα επεισόδια στην Παλαιά Βουλή το 2010, όταν χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον Παναγιώταρο, διέκοψαν εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την ιθαγένεια.

Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, από την Πολιτική Αγωγή, ότι, από τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη και λειτουργία ομάδων κρούσης, των επονομαζόμενων ταγμάτων εφόδου που δρούσαν συντεταγμένα ακολουθώντας τις οδηγίες του επικεφαλής που ήταν πάντα κάποιος από τους υπόδικους βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. «Αυτός ο δεσμός είναι άρρηκτος για την επιβολή των ναζιστικών ιδεών. Κόμμα και εγκληματική οργάνωση δεμένοι με άρρηκτο δεσμό. Το κόμμα και η εγκληματική οργάνωση υπάρχουν με το ένα και το αυτό όνομα, Χρυσή Αυγή» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστηκε επίσης ότι από τις καταθέσεις αναδείχθηκε για πολλοστή φορά η εγκληματική πρακτική της Χρυσής Αυγής που εκλαμβάνει τον αντίπαλο ως «άλλον», μη κανονικό, φυλετικά υποδεέστερο.
Επιπρόσθετα, αναδείχθηκε από αυτές η ομοιόμορφη εμφάνιση και η τυφλή υπακοή στον αρχηγό καθώς και η πρόθεση και η πρακτική των ηγετικών στελεχών να υποκαθιστούν την αστυνομία ασκώντας δημόσια εξουσία. Αναδείχθηκε τέλος, για ακόμη μια φορά, η στάση της Αστυνομίας που αντί να συλλάβει τους χρυσαυγίτες για την εγκληματική δράση τους, συνελάμβανε μετανάστες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: