Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ

 
Με άρωμα κεντροδεξιάς η κυβέρνηση Μακρόν-Φιλίπ - Media ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ
 
 
Θυμάστε τι είχαμε γράψει; Παντού ανά την υφήλιο η ίδια πολιτική αρχιτεκτονική.. Παγιδεύτηκαν οι λαοί μεταξύ της δεξιάς και της ακροδεξιάς.. Γόνοι της ίδιας οικογενείας είναι..
 
 
 
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υπουργών της πρώτης κυβέρνησης της Γαλλίας με πρόεδρο τον Εμανουέλ Μακρόν και πρωθυπουργό τον Εντουάρ Φιλίπ.
 
«Τσάρος» της γαλλικής οικονομίας τοποθετήθηκε ο βουλευτής του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων και πρώην θητεύσας σε διάφορες υπουργικές θέσεις, Μπρουνό Λε Μερ (για τον οποίο γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι είναι «γερμανοτραφής»), ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση Φιλίπ διαθέτει τρεις υπουργούς Επικρατείας, τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης και Αειφορίας, Νικολά Υλό και τον Φρανσουά Μπαϊρού, υπουργό Δικαιοσύνης.
 
 
Μια γυναίκα, η Σιλβί Γκουλάρ, αναλαμβάνει τον θώκο του υπουργού Άμυνας, ενώ ο Ζαν Ιβ λε Ντριάν τοποθετείται επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. Υπουργός Εργασίας -ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο αναμένεται να έχει πολύ δουλειά, δεδομένων των προθέσεων του Μακρόν να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας της Γαλλίας- αναλαμβάνει η Μιριέλ Πενικό και η Φρανσουάζ Νισέν τοποθετήθηκε υπουργός Πολιτισμού.
 
Υπουργός Υγείας ορίστηκε η Ανιές Μπουζίν, κόρη της επιζήσασας από το Άουσβιτς, Έλι Μπουζίν, υπουργός Παιδείας (άλλο ένα υπουργείο-φωτιά στη Γαλλία) ο Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, ενώ στη θέση του υπουργού Δημοσίων Οικονομικών (επιφορτισμένος με την παρακολούθηση του προϋπολογισμού και των δημοσίων εσόδων) τοποθετήθηκε o Ζεράλντ Νταρμανέν.
 
Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συγκληθεί την Πέμπτη, ενώ αναλυτές κάνουν λόγο για μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα αλλάξει μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: