Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗ ΤΟΝ ΓΓ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΕΔ (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων): Απειλή για αριστερές χειροπέδες στη ενημέρωση…


Κλύδωνας:  Τα πάντα εξηγεί η επιστήμη της φυσιογνωμικής...




Άγριες σκηνές χειραγώγησης της ενημέρωσης διαδραματίσθηκαν χθες στο κτίριο της ΓΓΕΕ με δράστη επεισοδίων σε βάρος εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΠΗΤ τον ΓΓ Ενημέρωσης Λ. Κρέτσο, επειδή οι δημοσιογράφοι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». 
Μόνο χειροπέδες δεν φόρεσαν στον αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ αστυνομικοί, που εμφανίστηκαν ξαφνικά από εσωτερική πόρτα του γραφείου ασφαλείας, που βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του κυρίου Γενικού και με εντολή του επενέβησαν.
Είχε προηγηθεί πρωτοφανές bullying από τον Κρέτσο με απαράδεκτες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς σε βάρος του γενικού γραμματέα της ΠΟΕΣΥ, καθώς και απειλές μέσω υπηρεσιακών παραγόντων σε βάρος του προέδρου της ΕΣΠΗΤ.
Πάντως τα «ψυχρά μάτια» από τρείς κάμερες στο ταβάνι στην πόρτα του διαδρόμου και σε άλλα σημεία τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να τα «βλέπουν όλα» (εργαζόμενους, επισκέπτες, διερχόμενους) αποτελούν πρακτική, που προφανώς συνδέεται με τις μέρες του φιάσκου για την αδειοδότηση και το οποίο επίσης καταγγέλθηκε.
Λόγω της παρουσίας των δικηγόρων –νομικών συμβούλων δημοσιογραφικών ενώσεων η αστυνομική επιχείρηση δεν ολοκληρώθηκε. 
Το επεισόδιο όμως προκλήθηκε όταν οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων αρνήθηκαν να πάρουν από κοινού μέρος στη συνάντηση, με πρόσωπα τα οποία προφανώς ύστερα από συνεννόηση με τον πολιτικό τους προϊστάμενο, είχαν εκδώσει προ ημερών ανακοίνωση σε βάρος των δημοσιογράφων.
Την ανακοίνωση αυτή μαζί με non paper της πολιτικής ηγεσίας διακινούσε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η ΓΓΕΕ στο πλαίσιο της …ενημέρωσης «πολιτικών συντακτών», χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα.
Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη, που συνεργάζονται πλέον ανοιχτά με την πολιτική ηγεσία, έχουν βρει καταφύγιο στο περιβάλλον Κρέτσου μετά την έντονη κριτική από τις δημοσιογραφικές ενώσεις αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα απο τις διαδοχικές γκάφες , με αποκορύφωμα το τηλεγράφημα από το γραφείο τύπου της Άγκυρας για « δημοψήφισμα Ερντογκάν με θέμα την Θράκη» τον Οκτώβριο του 2016. 
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει την επομένη ακριβώς της επετείου της παγκόσμιας ημέρας της ελευθερίας του τύπου
Άλλωστε το επεισόδιο έρχεται συμπληρώνει την χθεσινή δήλωση Κρέτσου που καθιστά συνυπεύθυνους τους δημοσιογράφους ( άνεργους απλήρωτους ανασφάλιστους) με τις επιλογές της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ για όσα συμβαίνουν στο χώρο της ενημέρωσης.
Πάντως ακόμη δεν έχει υπογραφεί εγκύκλιος της ΓΓΕΕ που να τους υποχρεώνει να καπνίζουν από δω και πέρα μόνο ΣΕΚΑΠ… 
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Η χθεσινή κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ ΕΣΗΕΑ ΕΣΠΗΤ, που καταγγέλλει την αλαζονική συμπεριφορά του ΓΓ Ενημέρωσης έχει ως εξής:

«Στο κενό έπεσε και σήμερα η απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας της ΓΓΕΕ να φέρει σε αντιπαράθεση του εργαζόμενους μεταξύ τους και να αμφισβητήσει το συνδικαλιστικό δικαίωμα, ώστε να επιβάλλει σύστημα ωρομέτρησης στην ενημέρωση, καταργώντας τις δημοσιογραφικές ελευθερίες.
Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων, δήθεν «αποχώρησαν από τη συνάντηση», που είχε προγραμματιστεί με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτός ο ίδιος, με την αλαζονική συμπεριφορά του, στην ουσία ακύρωσε τη συνάντηση, επιδιώκοντας απεγνωσμένα να φέρει σε αντιπαράθεση κλάδους εργαζομένων με διαφορετική επαγγελματική ιδιότητα και διαφορετικά αιτήματα.
Δείγμα της αμηχανίας που επικρατεί στην πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ από τη συνεχιζόμενη απεργία-αποχή των δημοσιογράφων απέναντι στην εφαρμογή συστήματος ωρομέτρησης, αλλά και αποκαλυπτικό του πανικού που τη διακατέχει ήταν και η ανοίκεια δημόσια επίθεση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, κατά των εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ.
Επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να στοχοποιήσει, να μειώσει την προσωπικότητα και τον θεσμικό τους ρόλο, αλλά και να τους εκφοβίσει, χωρίς βεβαίως αποτέλεσμα.
Αποτελεί, πλέον, μονόδρομο για την πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ, προκειμένου να υπάρξει διέξοδος από την απομόνωση στην οποία έχει αυτοπαγιδευτεί, η αναζήτηση λύσης μέσα από ειλικρινή διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: