Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΣΕ ΔΙΚΗ Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΑΣ Ή ΜΙΣΟΥΣ

Σε δίκη για υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η Σώτη Τριανταφύλλου - Media ΣΕ ΔΙΚΗ Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΑΣ Ή ΜΙΣΟΥΣ


 Αυτό το μηδενικό που δια της τηλεοπτικής γλιτσας κατέστη νούμερο θέλει να μας πείσει πως το αίμα δεν μας το πίνει ο τραπεζίτης αλλά τα κουνούπια και οι μουσουλμάνοι.. Χρεία ροχάλας έχει και όχι εδωλίου..


Για τις 21 Ιουλίου 2017 προσδιορίστηκε η δίκη της γνωστής συγγραφέως και αρθρογράφου της Athens Voice Σώτης Τριανταφύλλου, κατηγορούμενης για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.
Λεπτομερέστερα,  σε άρθρο της σ΄αυτή την εφημερίδα στις 15.11.2015, αμέσως μετά την ισλαμοφασιστική σφαγή στο παρισινό θέατρο - χώρο συναυλιών  "Bataclan", η κ. Τριανταφύλλου είχε γράψει, μεταξύ άλλων: "ο Μάρκο Πόλο [είχε γράψει:] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι". Αυτό ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, διαχειριστής του blog "Racist Crimes Watch", το θεώρησε ψευδές και επίμεμπτο, και της έκανε μήνυση.

Παρέμβαση υπέρ της Σώτης Τριανταφύλλου έκανε και ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, ένα μήνυμα προς τον Παναγιώτη Δημητρά:
Παναγιώτη, γνωρίζεις πόσο εκτιμώ τον κόπο και τα χρόνια που έχεις αφιερώσει στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Διατηρώ και τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας τον καιρό που ήμουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο για τα δικαιώματα των Ρομά όσο και για τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, σε μια χώρα όπου καθημερινά κάνει θραύση ατιμωρητί η ρατσιστική ρητορική του μίσους προς πάσα κατεύθυνση -ισλαμοφοβική, αντισημιτική ή όποια άλλη-, το να παραπέμπεται για να δικαστεί, ύστερα από δική σου πρωτοβουλία, για δημόσια υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η... Σώτη Τριανταφύλλου, το θεωρώ ντροπή. Τίποτε άλλο, Παναγιώτη. Μόνο ντροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: