Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ

 
 Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ


Ολοκληρωτική νίκη για τον 
              "αρχι-σφυριχτράκια"  
 
Η  σουηδική εισαγγελία απέσυρε την υπόθεση με τις κατηγορίες εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ και θα επανεξετάσει το ένταλμα σύλληψής του, ανακοίνωσε το  WikiLeaks.
 
 
  H απόφαση ελήφθη από την επικεφαλής της σουηδικής εισαγγελίας και όπως ανακοινώθηκε σταματά η έρευνα εναντίον του συνιδρυτή του WikiLeaks.
Η γενική εισαγγελέας Marianne Ny ανακοίνωσε σήμερα πως «αποφασίσθηκε να σταματήσει η προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελθείσα υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον Julian Assange», μετέδωσε το Reuters.
 
 
Η απόφαση για την παύση της έρευνας για την υπόθεση βιασμού που είχε καταγγελθεί πριν εφτά χρόνια αναμένεται να επηρεάσει την διαμονή του Ασάνζ που έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του από το 2012, παρ΄όλο που ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
  Η απόφαση της σουηδικής εισαγγελίας ακολουθεί την προσφυγή του Σουηδού δικηγόρου του Ασάνζ με την οποία ζητούσε να αρθεί το ένταλμα σύλληψης . Ένας από τους λόγους που επικαλέσθηκε ο δικηγόρος του Ασάνζ είναι η δήλωση του Αμερικάνου υπουργού Δικαιοσύνης Jeff Sessions τον Απρίλιο, ότι «η σύλληψη  του συνιδρυτή του WikiLeaks αποτελεί ‘άμεση προτεραιότητα’».
 
 
H πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, είπε πως  όποια απόφαση για τη σύλληψη του Ασάνζ στην περίπτωση που εγκαταλείψει την πρεσβεία του Εκουαντόρ, «αποτελεί επιχειρησιακή υπόθεση της αστυνομίας». Για να προσθέσει πως «με το αίτημα της έκδοσης, θα ασχοληθούμε όταν λάβουμε νεότερα».
Η βρετανική Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «βάσει του ισχύοντος εντάλματος, είμαστε υποχρεωμένοι να συλλάβουμε τον Ασάνζ, αν εγκαταλείψει το κτίριο της πρεσβείας του Εκουαντόρ».
 
 
Julian Assange: "Κρατούμενος επί εφτά χρόνια χωρίς κατηγορία κι ενώ τα παιδιά μου μεγάλωναν και το όνομά μου δυσφημείτο. Δεν συγχωρώ ούτε ξεχνώ".
  Ο Σουηδός δικηγόρος του Ασάνζ Per Samuelson, χαρακτήρισε την απόφαση της σουηδικής εισαγγελίας «ολοκληρωτική νίκη».
 
Νέες αποκαλύψεις του WikiLeaks
 
 
Την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε πως η Σουηδία παύει την δικαστική δίωξη του Ασάνζ, ο ιστότοπος  WikiLeaks αποκάλυψε το λειτουργικό σύστημα με κωδική ονομασία ‘Athena’, που αποτελείται από «ιούς» που διοχετεύονται από την CIA για ευνόητους λόγους, σε  κομπιούτερς με τα λειτουργικά συστήματα Windows XP Pro SP3 32-bit, Windows 7 32-bit/64-bit, Windows 8.1 32-bit/64-bit, Windows 2008 Enterprise Server, Windows 2012 Server, και Windows 10.
Η CIA συνεργάσθηκε με την εταιρία Siege Technologies για να αναπτύξει τον Athena malware και η αποκάλυψη του WikiLeaks περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο διαρροών για την CIA, με τίτλο #Vault7.
 
Προηγούμενες αποκαλύψεις αναφέρονται  σε τεχνικές hacking που έχει χρησιμοποιήσει η CIA  για να παρακολουθεί mobile phones και Smart TVs.
 
Πηγή styx gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: