Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ


 Συσσίτια, μικρογεύματα στα σχολεία, επιδοτήσεις επαιτεία και ξενώνες αστέγων οι "αριστερές" φιλοδοξίες της κοινωνικής πολιτικής! 


Κούρεψαν τη ζωή ψαλιδίζοντας τα όνειρα..


Το θράσος, βέβαια, του πρωθυπουργού έφτασε στο αποκορύφωμά του όταν επιχείρησε να παρουσιάσει τα περίφημα «αντίμετρα» που περιλαμβάνει το 4ο μνημόνιο, που προβλέπεται υπό προϋποθέσεις να εφαρμοστούν πιθανά από το 2019, και αφορούν κατά βάση μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου ως «στρατηγική επιλογή για την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, αποτελεσματικής κοινωνικής προστασίας, κάτι που είναι σημαντικό για χιλιάδες συμπολίτες που θα έχουν σημαντική ενίσχυση και ανακούφιση».

Είπε, δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα ελάχιστα ψίχουλα - εάν και εφόσον - επιστραφούν αφού θα έχει προηγηθεί μία τεράστια επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα, αποτελούν τον πυρήνα ενός νέου κοινωνικού κράτους πρόνοιας. Και είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκεί οδηγεί την κατάσταση. Στο να θεωρούνται στις συγκεκριμένες συνθήκες, τα συσσίτια, η πενιχρή επιδότηση ενοικίου, τα μικρά γεύματα στα σχολεία, ως βασικός πυλώνας κοινωνικής πολιτικής! Σε αυτό δηλαδή που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, πως «το 2019 προχωράμε με ακόμα πιο φιλόδοξες ενεργητικές πολιτικές γι' αυτά τα στρώματα».

Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στον λαό, συνοδεύτηκε και από κορόνες και σπόντες προς τα άλλα αστικά κόμματα όπως ότι «ο ελληνικός λαός παρά τις δυσκολίες, τις θυσίες, κατά βάθος ξέρει ποιοι είμαστε, τι σκοπό έχουμε. Ξέρει ότι δεν είμαστε παιδιά της διαπλοκής, ούτε της SIEMENS, της NOVARTIS». Και τα λέει αυτά όταν η κυβέρνησή του έχει φτάσει στο σημείο να διαγράφει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή με τροπολογία σε νομοσχέδιο ακόμα και τα πρόστιμα των λαθρεμπόρων ή όταν το 4ο μνημόνιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που τους μόνους που ανακουφίζουν είναι τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο πρωθυπουργός, βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα και στην πρόθεση μεγάλων εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Με αυτήν τη συμφωνία εισερχόμαστε σε μια περίοδο σταθερότητας και υψηλής ανάκαμψης. Αυτές είναι οι προβλέψεις. Μπαίνουμε σε ένα νέο πεδίο που περιλαμβάνει νέες επενδύσεις, καινοτομία, έρευνα, στήριξη κοινωνικής οικονομίας, αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε, κρύβοντας βέβαια το ταξικό περιεχόμενο της ανάπτυξης που επαγγέλλεται προς όφελος του κεφαλαίου και που αποτυπώνεται ήδη στα εργασιακά γκέτο που στήνουν οι «επενδυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: