Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ


 ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ 



Έριζαν αντιστεκόμενοι δημοσίως σε ό,τι φλέγονταν μύχια να δώσουν.. Τη ψυχή τους στο διάβολο των τοκογλύφων..



Σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη, κάνοντας βεβαίως αναφορές και σε υπαρκτές υποθέσεις σκανδάλων. «Ερχεστε και μας παρουσιάζεστε ως αντιμνημονιακοί και αυτό είναι το πλέον φαιδρό. Εσείς που έξι μήνες, όσο διαρκούσε η διαδικασία με τους δανειστές μας πηγαίνατε στο Βερολίνο και φοράγατε τη φανέλα του ΔΝΤ», είπε.

Τη στρατηγική σύμπλευσή τους, την ανέδειξε με την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, αφού απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ, είπε: «Κατανοώ γιατί είναι πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη που κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από 7 χρόνια, σε μια συνολική συμφωνία. Και εσείς που καταψηφίσατε γιατί δεν συνεννοηθήκαμε με τους δανειστές φέρνετε τροπολογία και μας λέτε, άλλο τόσο τώρα, χωρίς συνεννόηση και ταυτόχρονα δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Και την ίδια στιγμή καταθέτετε τροπολογία με άλλα αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί» (...) «τι προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για τη χώρα; Το 95% το αφιερώνετε σε καταστροφική κριτική. (...) Αναπαράγετε την ίδια επιχειρηματολογία ξανά και ξανά. Δεν καταφέρνετε να πείσετε γιατί έχετε στρατηγική αυτοεγκλωβισμού».

Η ουσία είναι πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπάθησαν, για άλλη μια φορά, να χαράξουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές στη συζήτηση στη Βουλή, για να κρύψουν την ταξική ουσία των αντιλαϊκών μέτρων. Και κυρίως, για να συγκαλύψουν την επί της ουσίας συμφωνία τους στην πολιτική θωράκισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που επέβαλε τα προηγούμενα μνημόνια, όπως επιβάλλει και τα μέτρα που τώρα συζητιούνται και ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής. Το 4ο μνημόνιο, και τα προηγούμενα που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αποτελούν κομμάτια ενός συνολικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στις δοσμένες κάθε φορά συνθήκες. Σ' αυτό το στόχο συγκλίνουν όλα τα κόμματα και οι δυνάμεις του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: