Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 
Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία - Media
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΣΕ ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
 
 
 Και πότε; Όταν πράγματι πενθεί δια των Social Media ο λαός που δεν είχε άλλη κατάληξη η επίθεση κατά του τραπεζίτη..Τόσο μίσος.. Μίσος ταξικό..
 
Σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ» προσθέτοντας ότι, από κάθε θέση ευθύνης, ένα μάθημα που πρέπει να πάρουμε όλοι είναι ότι δεν μπορεί κανένας -και δεν έχει δικαίωμα- να επιλέγει συναισθηματικά ή κατά βούληση ή να δέχεται και να αποδέχεται τον οποιονδήποτε ιδεολογικό μανδύα, πάνω στον οποίο μπορεί να του είναι συμπαθής ή αντιπαθής, να αγαπάει ή να μισεί έναν συνάνθρωπό του ή έναν συμπολίτη του.
 
«Γιατί σε αυτή τη χώρα και Σύνταγμα υπάρχει και νόμοι υπάρχουν και τάξη υπήρχε και ασφάλεια υπήρχε κι όταν κι όποτε εφαρμόστηκαν, τα αποτελέσματα ήταν μετρήσιμα» εξήγησε. Επίσης, αναφερόμενος στην ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα στην αντιτρομοκρατική, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «οι άντρες κι οι γυναίκες, τα παιδιά αυτά τα οποία αγωνίζονται με πενιχρά μέσα -και μισθολογικά πενιχρά- στη χώρα αυτή, για να έχουν οι Έλληνες το αίσθημα της ασφάλειας, είχαν μετρήσιμα αποτελέσματα».
 
Είπε επίσης ότι στους 7,5 μήνες που διετέλεσε υπουργός Δημοσίας Τάξης σημειώθηκαν συγκεκριμένες επιτυχίες, αλλά και όταν υπήρχε η πολιτική βούληση, «από την εποχή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και μέχρι το 2014, ξεδοντιάστηκε η τρομοκρατία», συμπληρώνοντας πως «ό,τι έχει να κάνει δε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κανένας δεν μπορεί να πει ότι μασάει τα λόγια του, όταν μίλησε σε εποχές -που αυτό ενδεχομένως για κάποιους είναι αντιδημοφιλές- για νόμο και τάξη, και για εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και του αισθήματος ασφάλειας και τάξης στα Εξάρχεια και παντού στη χώρα».
 
Ανέφερε, επίσης, πως τα tweets της οργής ή οι αναφορές οι διαδικτυακές, ηχούν ακόμα στα αυτιά μας και πως δυστυχώς εκείνος δεν μπορεί να δεχτεί ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας είναι και δρα έτσι, ενώ επισήμανε ότι είναι υπό διερεύνηση και με πολλά ερωτηματικά οι σχέσεις κάποιων προϊστάμενων πολιτικών και μη, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με εγκλείστους στις φυλακές του Κορυδαλλού και πως υπάρχει μεγάλο θέμα για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αυτή αντιμετώπισε το προσφυγικό μεταναστευτικό, με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. 
 
«Γι' αυτό τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ;  Το προφανές: ότι δεν μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία, και ελευθερία χωρίς ασφάλεια» επισήμανε και κατέληξε: «Να υπενθυμίσω στους ακροατές σας τον πρώτο νόμο τον οποίο έφερε ο κ. Τσίπρας, στο ελληνικό κοινοβούλιο, όταν αυτή η περήφανη κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές. Ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα, με χαριστικές διατάξεις σε τρομοκράτες και ποινικούς, να αποφυλακιστούν και να εκμεταλλευτούν αυτές τις διατάξεις αν θέλετε, προκειμένου να είναι ελεύθεροι, παρότι είχαν καταδικαστεί για πολύ σοβαρά αδικήματα».
 
Απαντώντας στον κ. Κικίλια, ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε τους τόνους, σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις του κ. Κικίλια είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες. […] Οι μπαγιάτικες αθλιότητες περί δήθεν σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες δεν χρήζουν σοβαρής απάντησης.  Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της τρομοκρατίας δεν ενδείκνυται για μικροπολιτικά παιχνίδια και πολιτική σπέκουλα. Η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και εγγυάται την ασφάλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: