Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΘΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΘΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


Χιλιάδες λαού υπό τη σημαία του ΠΑΜΕ σε πορεία προς το Σύνταγμα παρά τον βροχερό καιρό..


Με δύναμη από τη χτεσινή μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις δεκάδες πετυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν σε όλη τη χώρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες, βρίσκονται «στο πόδι», για να δώσουν και με τα σημερινά απογευματινά συλλαλητήρια ισχυρή εργατική - λαϊκή απάντηση στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.


Τον τόνο των χτεσινών κινητοποιήσεων έδωσε η εντυπωσιακή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, με χιλιάδες εργαζομένων και λαού να συγκεντρώνονται - παρά το βροχερό καιρό - και να διαδηλώνουν μαχητικά, με σύνθημα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης- κεφαλαίου - ΕΕ».

Η μάχη συνεχίζεται σήμερα, με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις, τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, την παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων, τις εξορμήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί σε χώρους δουλειάς, με στόχο να ακουστεί και σήμερα δυνατά το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα και τη ζωή τους, παλεύουν για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
«Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και τονίζει την ανάγκη η απεργία να δώσει τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη, μέρα ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων στη Βουλή.Οδός Αθηνάς«Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική - παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεών, τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει.
Στηρίζουμε επίσης την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζομένων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη 1 το μεσημέρι, με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: