Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΠΓΔΜ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ

ΠΓΔΜ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ

Ο Σόρος χρηματοδοτεί
την αντιπολίτευση στα Σκόπια
μαζί με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
 
 
Σκοπιανοί εθνικιστές διαδηλώνουν εναντίον της ΕΕ και των ΗΠΑ
 
Το γερμανικό ΥΠΕΞ ζήτησε από τα Σκόπια να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών και απαιτεί τη σύσταση νέας κυβέρνησης σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας.
 
  Την ίδια ώρα δριμεία επίθεση στον αυτό-προσδιορισμένο ως «φιλάνθρωπο», διεθνή σπεκουλαδόρο Τζορτζ Σόρος, εξαπολύει ο επικεφαλής του οργανισμού Judicial Watch, Τομ Φίτον (*) με κατάθεση στη αμερικανική Δικαιοσύνη αιτημάτων αποχαρακτηρισμού επίσημων κρατικών εγγράφων που υποστηρίζει πως  αποκαλύπτουν κακή διαχείριση κονδυλίων της αμερικανικής κυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκαν στα Σκόπια.
 
 Η κατηγορία αφορά στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Σόρος στα Σκόπια από τα χρήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία φέρεται να δόθηκαν από την διακυβέρνηση Ομπάμα. 
 
Το πιο ενδιαφέρον όμως δεδομένο, είναι αφενός η δημοσίευση της παρέμβασης του επικεφαλής της οργάνωσης Judicial Watch, Τομ Φίτον στον ιστοχώρο «The Hill», που καλύπτει τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, δίνοντας την αίσθηση ότι τα πυρά ίσως είναι περισσότερο συντονισμένα από όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται και αφετέρου ότι ο «ακτιβισμός» του δισεκατομμυριούχου φιλάνθρωπου αφορά τα γειτονικά μας Σκόπια, τα οποία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, με τους οπαδούς του προέδρου Ιβανόφ και του εθνικιστή Νίκολα Γκρουέφσκι να πιστεύουν επικαλούμενοι έγγραφα και άλλες αποδείξεις ότι πίσω από τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη βρίσκεται ο Σόρος.
 
 Στις κατηγορίες εντάσσεται και η πληρωμή κονδυλίων ύψους 5 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων προς το Open Society Foundation του Τζορτζ Σόρος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID: U.S. Agency for International Development), με αποτέλεσμα να έχουν κατατεθεί τα σχετικά νομικά έγγραφα και οι προσφυγές, ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό όλων των δεδομένων που αφορούν τη σχέση του Τζορτζ Σόρος με το κρατικό αμερικανικό χρήμα.
 Το Judicial Watch υπέβαλε πρόσφατα αγωγή κατά του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) σχετικά με τις ανακοινώσεις σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και τις πολιτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος «Ανοικτή Κοινωνία – “Μακεδονία”».
  
 
Η Judicial Watch θέλει να μάθει γιατί ο οργανισμός αυτός, που είναι μέρος των Ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας του George Soros, έλαβε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια από την USAID από το 2012 έως το 2016. Η αγωγή κατατέθηκε στο αμερικανικό Επαρχιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον (Judicial Watch v. Υπουργείου Εξωτερικών και Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ).
Το Φεβρουάριο, τα Χρονικά της Διαφθοράς του Judicial Watch ανέφεραν:
“Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει αθόρυβα εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων για να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κεντροδεξιά κυβέρνηση της “Μακεδονίας” με συνεννόηση με τον αριστερό δισεκατομμυριούχο φιλανθρωπο Τζόρτζ, (Η κυβέρνηση) εργάστηκε πίσω από το παρασκήνιο με το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros για τη διοχέτευση μεγάλων ποσών αμερικανικών δολαρίων, συνιστώντας παρέμβαση του αμερικανικού πρεσβευτή στις εγχώριες πολιτικές υποθέσεις κατά παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις.
  Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και η USAID παρέλειψαν να απαντήσουν σε αίτημα FOIA, που κατέθεσε ο Φίτον στις 16 Φεβρουαρίου 2017 που ζητούσε:
Όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τυχόν επιχορηγήσεις, συμβάσεις ή εκταμιεύσεις κεφαλαίων από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας-«Μακεδονία» ή / και σε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές του Ιδρύματος του Σόρος.
 
 Αυτή η αίτηση περιλαμβάνει όλες τις σχετικές αιτήσεις χρηματοδότησης, τις εξουσιοδοτήσεις πληρωμής ή παρόμοιες εγγραφές, καθώς και όλα τα σχετικά αρχεία επικοινωνίας μεταξύ υπαλλήλων, ή αντιπροσώπων του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και οποιουδήποτε υπαλλήλου, ή αντιπροσώπου της USAID.
  Αλλά και οι κατηγορίες στα Σκόπια εναντιον του Σόρος δίνουν και παίρνουν με ομάδες κρούσης του Ιβανοφ και του Γκρουέφσκι να ισχυρίζονται ότι ο Αμερικανός «φιλάνθρωπος» πληρώνει τους αντιπάλους τους.
 
Σσύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Τζ. Σόρος συνδέεται με συγκεκριμένη ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και δεν ήταν λίγες οι φορές που έχει χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα πολιτικούς, με τελευταίο παράδειγμα τη Χίλαρι Κλίντον. Ο παγκόσμιος προϋπολογισμός του Open Society Foundation πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση!
  Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στα Σκόπια, που κινδυνεύουν με εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών που αποκαλούνται «Μακεδόνες», την εικόνα οφείλει να ξεκαθαρίσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ώστε να αντιληφθεί ο αμερικανικός λαός εάν ο νέος υπουργός Ρεξ Τίλερσον, συμμερίζεται τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκατόχων του, κάτι που θα διαφανεί στη προγραμματισμένη επίσκεψη Αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου στην περιοχή. Οι Σκοπιανοί κατηγορούν και τους Αμερικανούς ότι μαζί με το Σόρος βρίσκονται πίσω από το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα», όπως χαρακτηρίζουν τη συνεργασία των Αλβανών των Σκοπίων με την αντιπολίτευση.
 
Το Βερολίνο καταδικάζει την επίθεση στη βουλή της ΠΓΔΜ
 
  Με έντονο τρόπο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε ες είναι απαράδεκτο» δήλωσε στο κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ. Αφού χαρακτήρισε αυτούς που εισέβαλαν στη βουλή ως «προφανώς τραμπούκους», ο M. Σέφερ κατέστησε σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αξίες. 
 
  Ασκώντας κριτική στην παθητική στάση της αστυνομίας κατά την εισβολή, ζήτησε να διασφαλίσουν οι αρχές την «κανονική δημοκρατική διαδικασία της εκλογής ενός προέδρου της βουλής». «Ελπίζουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, «ότι επί τη βάσει του συντάγματος της ΠΓΔΜ θα συγκροτηθεί πλέον μία νέα κυβέρνηση.» Το Βερολίνο «αναμένει» από την υπηρεσιακή κυβέρνηση «να φροντίσει για την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα».
 
  Οι δηλώσεις περί αφοσίωσης στην Ευρώπη «θα πρέπει να τεκμηριωθούν με πράξεις» πρόσθεσε. Αυτό σημαίνει την «αναγνώριση του αποτελέσματος των εκλογών» και την «υλοποίησή» του στη συνέχεια – με άλλα λόγια, την ψήφιση μιας νέας κυβέρνησης από την πλειοψηφία των βουλευτών.
 
Ο ρόλος του Τζόρτζ Σόρος στη διάλυση των Σκοπίων
 
Σε άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου υποστηρίζει πως όλα όσα συμβαίνουν στα Σκόπια -η βία και οι συγκρούσεις - υποκινήθηκαν από αυτόν τον δαιμόνιο άνθρωπο. Και αν δεν παρέμβουν αποτελεσματικά δυνάμεις που αντιλαμβάνονται τι διακυβεύεται στα Σκόπια, η χώρα θα οδηγηθεί σε εμφύλιο. Δεν την γλυτώνει».
 
«Ο εθνικισμός είναι κακός σύμβουλος για όλους, πολύ περισσότερο για τους Σκοπιανούς, η οποία βλέπουν τη χώρα τους να καταρρέει, επειδή δεν σεβάστηκαν τις άλλες μειονότητες και ειδικά τους Αλβανούς, που αποτελούν το 40% του πληθυσμού. Η επιμονή των Σκοπιανών στην ουτοπία του «μακεδονισμού» ήταν επόμενο να ξυπνήσει τον αλβανικό εθνικισμό. Τα Σκόπια δεν θα είχαν φτάσει στο χείλος της καταστροφής, που αντιμετωπίζουν σήμερα, εάν είχαν σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ευαισθησίες όλων των μειονοτήτων. Η επιμονή τους να ονομάζουν τη χώρα τους «Μακεδονία» ήταν επόμενο ότι θα οδηγούσε στις σημερινές συγκρούσεις».
---
(*) Η οργάνωση του Φίτον «Judicial Watch» είναι γνωστή για την πολεμική της εναντίον της διαφθοράς Αμερικανών αξιωματούχων και αυτοχαρακτηρίζεται «συντηρητική ομάδα watchdog» που ασχολείται με τον αποχαρακτηρισμό επίσημων αμερικανικών εγγράφων μέσω του νόμου Freedom of Information Act.
 
(http://mignatiou.com | Deutsche Welle)

Δεν υπάρχουν σχόλια: