Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

 ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
 
 
Πόσες αιματηρές συμπληγάδες τύπου Κύπρου θα πρέπει να διέλθει η Ελλάς ώσπου ν' αντιληθφεί τους φονικούς κινδύνους που κρύβει η λυκοσυμμαχία; 
 
Αλλο ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έδεσε στην αεροναυτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, το μεταγωγικό «USS Mesa Verde», προσθέτοντας στη διαρκή κινητικότητα των Αμερικανών γύρω από τη βάση το τελευταίο διάστημα, και στην προθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να στηρίξει την υλοποίηση των επικίνδυνων για το λαό σχεδιασμών τους.

Το αμερικανικό μεταγωγικό κατέπλευσε στη Σούδα την 1η Μάη για «προγραμματισμένη επίσκεψη», όπως αναφέρεται αρμοδίως από το αμερικανικό Ναυτικό. Το πλοίο είναι ενταγμένο, στην παρούσα φάση, στη δύναμη του αμερικανικού 6ου στόλου που περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική. Είναι κομμάτι αρμάδας πλοίων με αποστολή τις αμφίβιες επιχειρήσεις, εξ ου και η αρμάδα, εκτός από πλοία, έχει στις τάξεις της και ελικόπτερα και πάνω από 2.000 πεζοναύτες.

Το δε «USS Mesa Verde» μετέφερε στη βάση της Σούδας, στο Μαράθι, και αποβατικά σκάφη τύπου «Hovercraft» (αερόστρωμνα), τα οποία τοποθετήθηκαν στην ξηρά για επισκευές και συντήρηση. Η βάση, άλλωστε, έχει αυξημένες τέτοιες δυνατότητες, παίζοντας κρίσιμο ρόλο για τη διασφάλιση του ετοιμοπόλεμου των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμα παραπέρα.

Οπως έλεγε χαρακτηριστικά, προχτές, σε Συνέδριο στην Αθήνα, ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ: «Το αεροπλανοφόρο "USS George H.W. Bush" (σ.σ. κατέπλευσε στις αρχές Φλεβάρη στη Σούδα, επιχειρώντας στην Ανατολική Μεσόγειο) αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και αντί να γυρίσει στη βάση του στη Βόρεια Καρολίνα, τελικά όλες οι επισκευές έγιναν στη Σούδα, με τον διοικητή του πλοίου να επαινεί τις επιδόσεις του προσωπικού της και τις δυνατότητες της βάσης».

Ο δε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, έλεγε για το ίδιο θέμα ότι «ο όρμος της Σούδας είναι η μοναδική βάση μεταξύ Αμερικής και Περσικού Κόλπου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λιμένας κατάπλου για ανεφοδιασμό και επισκευές αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: