Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

TI ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΙΝΣΟΝ;

TI ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΙΝΣΟΝ;


Τεχνητή ένταση για
εσωτερική κατανάλωση
και διεθνείς εντυπώσεις
    
Με κόκκινα γράμματα: ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
 
 
  Στις 8 Απριλίου η αμερικάνικης Διοίκηση Ειρηνικού ανακοίνωσε πως αρμάδα με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο “USS Carl Vinson” (*) κατευθύνεται προς την Χερσόνησο της Κορέα, σε επίδειξη ισχύος που ικανοποίησε απόλυτα τα πολεμοχαρή αμερικάνικα Μήντια.
 
 
  Στις 12 Απριλίου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, το οποίο επιδεικτικά προτιμά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, (αντί των «παραδοσιακών ABC-NBC και CNN) είχε παραδεχθεί πως η αρμάδα «κατευθυνόταν στην πολεμική ζώνη» (μια και τεχνικά οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο με τη Β. Κορέα). Κάτι που επανέλαβε αργότερα κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Sean Spicer.
 
  Στις 17 Απριλίου όμως,  το καλό αυτό αμερικάνικο αεροπλανοφόρο,  μαζί με την αρμάδα που το συνοδεύει, αποκαλύφθηκε ότι έπλεε ακόμη στον ινδικό Ωκεανό, συμμετέχοντας σε ναυτικά γυμνάσια με τον στόλο της Αυστραλίας.
Τι σήμαινε όλη αυτή η φασαρία για την αρμάδα που κατευθύνεται με ταχύτητα χελώνας στην περιοχή της Κορέα;
 Είχε στόχο να «τρομοκρατήσει» τους Β/Κορεάτες, ή μήπως να καθησυχάσει κάποιους πολεμοχαρείς Αμερικάνους πολίτες;
  Ή μήπως είχαν μπερδευτεί με το κομφούζιο γύρω από την αποστολή του «Βίνσον» η αμερικανική προεδρία και η διοίκηση του αμερικάνικου ναυτικού;
  Αλλά πιο πιστευτό για τους παρατηρητές είναι πως η υπόθεση εντάσσεται στην απερίγραπτη εξωτερική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η νέα αμερικάνικη διακυβέρνηση.
  Πάντως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αεροπλανοφόρο επικεφαλής της αρμάδας του, εξακολουθεί να πλέει προς την Κορεατική Χερσόνησο…
 
 
 Στη νέα ένταση που προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένα αμερικάνικα Μήντια, και υπάκουα ευρωπαϊκά, εντάσσεται και η πληροφορία, για «μαζική συγκέντρωση ρωσικών και κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Β. Κορέα».
«Η κλιμάκωση της έντασης με τη Β. Κορέα δεν είναι αληθινή. Είναι παραπλανητική», σχολιάζουν τα ρωσικά Μέσα.
  «Τα ίδια Μέσα που σας λένε πως ισχυρή αμερικάνικη αρμάδα έχει αγκυροβολήσει στ΄ανοικτά της Κορεατικής Χερσονήσου, τώρα υποστηρίζουν πως η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της (σ.σ. μόλις μερικά χιλιόμετρα) με τη Β. Κορέα και πως κινεζικά βομβαρδιστικά βρίσκονται σε επιφυλακή», μεταδίδει το RT. “Σας λένε ψέματα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο’’, επειδή, ‘’ η κρίση με τη Β. Κορεά βρίσκεται μόνο στο μυαλό τους’’.
 
Ακόμη και το Associated Press,  μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος της αμυντικής επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Frants Klintsevich δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ότι ορισμένες στρατιωτικές κινήσεις είχαν προγραμματισθεί από καιρό και εντάσσονται σε τακτικά γυμνάσια. Και απέρριψε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η Ρωσία «προετοιμάζεται για ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση στη Β. Κορέα, αποτελούν καθαρές σπέκουλες».
 
  Έχουν ήδη περάσει πλέον αρκετές ημέρες πλέον, από την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι «η Κίνα προετοιμάζεται για κάτι μεγάλο» και ότι «κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις  έχουν γίνει εδώ και μερικές ώρες». Κι όμως μετά από τόσες ημέρες, ο πόλεμος Κίνας-Β. Κορέα δεν έχει έρθει ακόμη…
  Με την ευκαιρία όλων αυτών των δημοσιευμάτων, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι «σημειώνονται ασυνήθιστες στρατιωτικές κινήσεις».
  Αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, απέδιδαν τον θόρυβο «σε δημοσίευμα των Japan Times που διαδόθηκε σαν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα».
 
---
(*) Το αεροπλανοφόρο Vinson έμεινε γνωστό επειδή από εκεί –όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί- ρίχθηκε στη θάλασσα ο νεκρός Οσάμα μπιν-Λάντεν, με παρόντες στην εξαφάνισή του με αυτό τον τρόπο, ελάχιστους αξιωματικούς του αμερικάνικου Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: