Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΣΑΛΑΜΙΣ

Φόβοι για την ασφάλεια ελληνικής φρεγάτας στο Ακσάζ - Media
Ανησυχία για την ασφάλεια της φρεγάτας Σαλαμίς που θα καταπλεύσει στη Τουρκία τις επόμενες ημέρες


“Επικίνδυνη αποστολή” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ στην Τουρκία αυτές τις ημέρες, που το κλίμα στη γειτονική μας χώρα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, σύμφωνα με το armynow.gr.


Η φρεγάτα μας, η οποία αναλαμβάνει τη διοίκηση της δύναμης Sea Guardian του ΝΑΤΟ, και θα επιχειρεί στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net, αποπλέει τις επόμενες ώρες για το Ακσάζ της Τουρκίας,  από όπου και θα ξεκινήσει την επιχείρηση.
Εκεί θα συγκεντρωθούν τα πλοία από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την χώρα μας.

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα παραμείνει στο τουρκικό λιμάνι μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα αναχωρήσει μαζί με τα άλλα πλοία για την επιχείρηση.

Ή κατάσταση στην Τουρκία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ειδικά λόγω της εθνικιστικής στροφής του Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα έφθασε στο σημείο να προσκυνάει τον τάφο του ιδρυτή των γκρίζων λύκων προκειμένου να πάρει λίγες ψήφους.

Για τον λόγο αυτό εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο τουρκικής προβοκάτσιας στο ελληνικό πλοίο τις ημέρες που θα παραμείνει στο Ακσάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: