Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ S300

Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνική πρόκληση η προμήθεια νέων S-300 (Video) - Media
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ S300


Αφελές ερώτημα: Από πότε είναι πρόκληση η αμυντική προστασία των συνόρων ενός κυρίαρχου (λέμε τώρα) κράτους και δεν είναι η παραβίασή τους σε καθημερινή βάση;Σε ελληνική «προκλητικότητα» αναφέρεται μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ύστερα από την  είδηση πως η Ελλάδα εξετάζει τη δυνατότητα των οπλικών συστημάτων S-300 καθώς και την απόκτηση μαχητικών αεροσκάφων 5ης γενιάς.

Εκτενής είναι η αναφορά του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Αξάμ» όπου αναφέρει χαρακτηρίστηκα:

«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση στα Καρντακ (σ.σ. τα Ίμια στα τουρκικά), πήρε νέους πυραύλους S-300. Ελληνικό ενημερωτικό site έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους πυραύλους λέγοντας πως «Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε στους Τούρκους»».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στην περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας μάλιστα πως η «επίσκεψη»  του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή στις 29 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αθήνα.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως  η ανησυχία αυτή ήταν που οδήγησε την Ελλάδα να υπογράψει τρεις εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Ρωσία  για την προμήθεια των συστημάτων S300. Μεγάλη είναι, επίσης, και η αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ στις δυνατότητες των πυραύλων, ενώ συνοδεύουν τα κείμενά τους από φωτογραφίες και video τα οποία παρουσιάζουν τα νέα αμυντικά συστήματα που πήρε η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και μετά από εισήγηση των γενικών επιτελείων, να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16 ενώ έχει εκδηλωθεί και ενδιαφέρον προς τις ΗΠΑ από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.

Δεν υπάρχουν σχόλια: