Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ GLASS-STEGALL ΔΙΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ !!

 ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ GLASS-STEGALL ΔΙΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ !!


 Πόσα θέλει ο τύπος να μας τρελάνει; Πρόκειται για τον νόμο επί του οποίου στηρίχθηκε όλο το χρηματιστηριακό κεφάλαιο για τη παγκόσμια σημερινή λεηλασία!!!!! Ούτε ο Λένιν..(λέμε τώρα..)


Η επαναφορά του νόμου Glass-Steagall που διαχωρίζει τις εμπορικές από τις επενδυτικές τράπεζες και βάζει φρένο στην ασυδοσία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, προτάθηκε με σχέδιο νόμου  στο Κογκρέσο την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου από τη Δημοκρατική Εκπρόσωπος του Οχάϊο Marcy Καπτούρ. Την πρόταση συνυπέγραψαν 26 συνάδελφοί της. Τρεις από αυτούς έκαναν επίσης σύντομες δηλώσεις στην εκδήλωση
Την ίδια περίπου ώρα στην Ουάσιγκτον, ο Sean Spicer, γραμματέας Τύπου του Donald Trump, ρωτήθηκε αν ο νέος Πρόεδρος υποστηρίζει ακόμα την επναφορά του νόμου Glass-Steagall όπως έκανε κατά την προεκλογική του εκστρατεία με δεδομένο ότι, ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται στο θέμα αυτό. Η απάντηση του Spicer  ήταν ότι «η θέση του Προέδρου είναι συνεπής».
Την ίδια ημέρα, οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας έκαναν ένα είδος πραξικοπήματος αφού ενέκριναν τον διορισμό του Mnuchin – πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs και πολύ καιρό συνεργάτη του George Soros. Έτσι, μένει να δούμε αν ο Donald Trump θα τηρήσουμε την υπόσχεσή της προεκλογικής του εκστρατείας για το επίμαχο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: