Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΙΓΓΑΛΗ «σπερματοβολία» της ..ανάπτυξης, από το ασκέρι της συνθηκολόγησης.. 


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος 

Είναι απολύτως εξοργιστικό και εμετικό συνάμα μια δράκα μοιραίων για τον λαό υπανθρώπων να παίζει μαζί σου οικονομικό κρυφτό με την χρήση αλχημικών μαθηματικών θεωρώντας σε έτσι εξ ορισμού ηλίθιο.. 

Αριθμητική της τοκογλυφίας στην οποία δια του θράσους χιλίων πιθήκων αξιώνουν να υποταχθείς και εξ αυτού του λόγου την προβάλουν παντού: Από τις γιάπικες γραβάτες τους ως τις μαύρες οθόνες της ψυχής και των υπολογιστών τους. Στοχεύουν ευθέως στη πολιτική τύφλωσή σου ώστε να:

Πετάξεις στα σκουπίδια παιδεία, εμπειρίες και βιώματα ζωής!!

 Παιδεία που συνίσταται στην μελέτη όλων των αξιόλογων θεωρητικών της πολιτικής οικονομίας μηδέ εξαιρουμένης και μιας σειράς Ελλήνων που αν δεν τους αναφέρω είναι γιατί θα ξεχάσω κάποιον και θα τον αδικήσω.. Βιώματα και εμπειρίες που συντέθηκαν από την καθημερινή παρακολούθηση της πολιτικής πραγματικότητας, τις δύσβατες ατραπούς της οποίας άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο έχουμε διαβεί δια μέσου της ενημέρωσής μας και κάποιοι ως εγώ εξ αιτίας της επαγγελματικής ιδιότητάς μας. 


 Έναντι έτσι αυτών  στέκουν εσχάτως δυο τρεις εξέχουσες περιπτώσεις αριθμητικής σπερματοβολίας, (Kατρούγκαλος Σταθάκης και λοιποί συγγενείς) για να σε λούζουν στην σύφιλη επινοημένων από το χρηματοπιστωτικό ιερατείο τραπεζιτικών όρων,  μόνο και μόνο για να προκαλούν νευρική παράλυση στο πόπολο και να τους δοξάζει ακινητοποιημένο.. 

Cds, Cdo, Swaps, ανταλλαγές ομολόγων, μόχλευση, και μια σειρά από κωδικοποιημένες μαλακίες που άπασες παραπέμπουν στην αρχαιότερη ιστορικά (μετά την δουλεία) μορφή εκμετάλλευσης, την τοκογλυφία και κάποιες απ' αυτές στον σύγχρονο στοιχηματικό τζόγο, (απάτη), οι οποίες θεσμοθετήθηκαν επί τούτων με πολιτικές αποφάσεις των υποταγμένων αιρετών της πολιτικής στους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς. Και εξηγούμαι: 

Είναι οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας παραγωγής χρήματος που εδρεύει στο Μανχάταν της ΝΥ, οι οποίοι: Αφού εξασφάλισαν διαχρονικά την τοποθέτηση υπαλλήλων τους στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, στην συνέχεια και σε σύμπραξη με καθηγητές οικονομικών εδρών φημισμένων πανεπιστημίων όπως το Harvard , MIT , Columbia , Berkley … και εκ παραλλήλου συμβούλους των κυβερνήσεων Ρέιγκαν ,Μπούς πρεσβύτερου και νεότερου ,Κλίντον και του Ομπάμα, έστησαν την πυραμίδα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές επενδύσεις , με μία σειρά υποβολιμαίων νομοθετικών παρεμβάσεων όπως: 

 # Κατάργηση του νόμου Glass-Steagal (1934) που απελευθέρωσε τις τράπεζες επιτρέποντάς τις να ρισκάρουν χρήματα των καταθετών σε εξωτραπεζικές επενδύσεις . 
# Επέτρεψαν συγχωνεύσεις δημιουργώντας οικονομικούς κολοσσούς έξω από τον έλεγχο της επιτροπής ανταγωνισμού πχ Citicorp + Travelers = CitiGroup
# Απέτρεψαν τον έλεγχο των χρηματιστηριακών παραγώγων (derivatives) που μία μορφή τους είναι τα δομημένα χρεωστικά ομόλογα CDO (Collateralized Dept Obligation) και τέλος 
# Επέτρεψαν την μόχλευση δηλαδή η αναλογία χορήγησης δανείων προς ίδια κεφάλαια (borrow money – banks money) από 3/1 σε 33/1 (δάνειζαν δηλαδή χρήματα που δεν είχαν.. που σημαίνει ότι ο όγκος του χρήματος ήταν απλώς ένα τοκογλυφικό σκίτσο στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και καμιά σχέση δεν είχε με την πραγματική οικονομία!!) 

Φυσικά και επρόκειτο περί μιας κολοσσιαίας παγίδας, απλοϊκής ωστόσο λογικής, (στην κορυφή της οποίας φιγουράριζε η γνωστή σε όλους μας Goldman Sachs αλλά και η Leeman brothers ) που όμως την διάνθισαν με όρους δυσνόητους για να παραπλανούν.. 

Σκατόμουτρα στην ουσία, αλλά ευτυχώς για εμάς ο θεός Μαρξ έχει από δεκαετιών εξηγήσει τον κλέφτη (καπιταλιστή) γιατί αγαπούσε τον νοικοκύρη (εργαζόμενο).. 

Δεδομένου έτσι πως δεν υφίσταται ελεήμων καπιταλισμός, ήταν θέμα χρόνου η θορυβώδης  μηχανή τους να χάσει λάδια και να αποκαλυφθεί, καθώς τα δάνεια (φοιτητικά, εμπορικά, διακοπών, στεγαστικά, καταναλωτικά και άλλα) που άπασες οι τράπεζες μοίραζαν ως αποκριάτικο χαρτοπόλεμο, (προηγουμένως τα είχαν κεφαλαιοποιήσει περνώντας τα από την κολυμβήθρα των Οίκων αξιολόγησης ως άριστα προϊόντα!!!) ήταν απολύτως επισφαλή, αφού δεν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες εγγυήσεις. 

Το ζήτημα είναι πως όταν το 2008 ηκούσθη μπαμ εις τον αέρα, ο κίνδυνος είχε διασπαρθεί σε όλο τον πλανήτη οι μικρότερες τράπεζες του οποίου είχαν ήδη εμπλακεί στα δίχτυα τους. 

Ήταν το σημείο μηδέν που τα καπιταλιστικά φίδια άλλαξαν αυτομάτως το δέρμα τους και πέρασαν στον τζόγο της αγοράς ομολόγων υποτιμημένων κρατών, στήνοντας με την σκηνοθεσία των κατά τόπους πρακτόρων τους (τα ονόματα παραλείπονται ως ευκόλως εννοούμενα) εκφοβιστικά σκηνικά πτώχευσης, (μην ντρέπεσαι λέγε με Ελλάδα), για να κερδίσουν από τα ασφάλιστρα... Cdses.. (στοιχηματίζω εγώ -που δεν έχω πληρώσει μία για ασφάλιστρα του σπιτιού σου- πως αυτό θα καεί και αν δεν συμβεί την παραμονή λήξης του συμβολαίου μου του βάζω φωτιά εγώ..) 

Προηγουμένως και για τις ανάγκες του μετασχηματισμού τους σε αθώες περιστερές της οικονομίας, θυσίασαν ως Ιφιγένεια την Leeman brothers (όχι όμως και τα στελέχη της που αναβαθμίστηκαν ) όπως πράττουν όσοι σέβονται τον εαυτό τους σφάζοντας έναν κόκορα στα εγκαίνια κάθε νέας οικοδομής. (στην περίπτωσή μας θυσιάζουν την Proton.. αλλά όχι και τον πολιτικό της προστάτη) 

Εδώ πέσαμε στα δίχτυα τους εμείς εξ αιτίας σειράς «ομολογημένων» ή «ανομολόγητων» δανείων που έλαβε για την εγχώρια ολιγαρχία το πολιτικό της υπηρετικό προσωπικό (διαθέτουν δουλικά όλων ειδικοτήτων), όπως τα ψάρια στην απόχη του ψαρά αν και δεν είναι αυτός ο λόγος που τα σκοτώνει. Πεθαίνουν γιατί χτυπιούνται μήπως και γλιτώσουν. Στην πραγματικότητα ένας τρόπος θα τα έσωζε. Η χρήση μιας μάχαιρας που θα έκοβε τα δίχτυα της απόχης.. 

Για να αντιστοιχίσετε την παραβολή με την αλήθεια δεν έχετε παρά να αντικαταστήσετε τα δίχτυα με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά δίκτυα ή χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς του Ευρωμπορντέλου και του διεθνούς τοκογλυφικού ιερατείου, στην θέση της μαρίδας τοποθετείστε εμάς (που τα δάνεια της ολιγαρχίας λαμβάνονταν στο όνομά μας) και στην θέση της μάχαιρας την βίαιη ή ομαλη ανατροπή τους. 

Ε, λοιπόν, αποκλειστικά αυτή τρέμουν οι διάφοροι εξέχοντες και γραβατοφορεμένοι μ@λ@κες των ιλουστρασιόν πανεπιστημιακών πτυχίων που έχουν την αδιαπραγμάτευτη πεποίθηση πως τρώμε πλαγκτόν για να τραφούμε και κατά συνέπεια, μπορούμε να επιβιώσουμε καταπίνοντας τον αέρα τον κοπανιστό που μας προσφέρουν ως «ανάπτυξη» καθημερινά, δια μέσου της ανταλλαγής των ομολόγων και των πρεζοδόσεων, που ο λαός θα πληρώσει, πιστέψτε με, πάρα πολύ ακριβά.. 

Με αίμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: