Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ENERGA-HELLAS POWER : Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πέφτει η αυλαία για την υπόθεση Energa-Hellas Power-Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου  - Media
 ENERGA-HELLAS POWER : Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


 Δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, δεκαεννέα κατηγορούμενοι και εκατοντάδες σελίδες δικαστικών εγγράφων για το προφανές!Μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου, δύο ετών το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα εκδώσει σήμερα, εκτός απροόπτου, την απόφαση του για τους συνολικά 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση Energa – Hellas Power.

Η αυλαία της δίκης άνοιξε στις αρχές του 2015 και στο εδώλιο κάθονται συνολικά 19 άτομα μεταξύ των οποίων και οι φερόμενοι ως βασικοί πρωταγωνιστές Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι δυο κατηγορούμενοι, ως εκπρόσωποι των δύο εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται , κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Μάλιστα, εκτιμάται – σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- ότι από την συγκεκριμένη υπόθεση το δημόσιο υπέστη ζημία ύψους 152 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και με έγγραφες δηλώσεις τους στο δικαστήριο και στις αρμόδιες αρχές γνωστοποίησαν ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. ευρώ, που όπως υποστηρίζουν είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην πρόταση της ζήτησε την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ αντίθετα εισηγήθηκε την ενοχή του Άρη Φλώρου καθώς και άλλων έντεκα κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: