Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ

Όπου εμφανίζονται οι νεοναζί Χρυσαυγίτες δημιουργούν επεισόδια – Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός διαδηλωτής στα Γιάννενα  - Media
 ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ


Προκαλεσαν σε εκδήλωση μνήμης στα Γιάννενα με συνέπεια να συμπλακούν με αντιφασίστες φοιτητές...Στην εκδήλωση στα Γιάννενα στο μνημείο Μπιαζνομάχων παρευρέθηκε ο γνωστός για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του, τους ύμνους του προς τον Χίτλερ και τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος δυναμίτισε τον εορτασμό.

Σε λίγη ώρα ομάδα νεαρών αντέδρασε προς την πρόκληση αυτή και τα επεισόδια γενικεύτηκαν με ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντιεξουσιαστές. Μάλιστα τραυματίστηκαν και 7 αστυνομικοί.

Όμως ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Ήταν ένας από τους 5 διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια στο μνημείο των Μπιζανομάχων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κίτσιος, σε δηλώσεις του για τον τραυματισμό των συναδέλφων του και τα επεισόδια, επέρριψε ευθύνες στην αστυνομική διεύθυνση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Όπως είπε, οι ευθύνες είναι τεράστιες, διότι έστειλε συναδέλφους, «ως πρόβατα επί σφαγή», χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό απέναντι σε 30 οπλισμένους με λοστούς, την ώρα που έπρεπε εκεί να βρίσκεται η ειδική ομάδα.

Η διαδήλωση γινόταν από αντεξουσιαστές που διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: