Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

Νέο τελεσίγραφο Σόιμπλε προς Αθήνα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας ειδάλλως έρχεται αδιέξοδο - «Πυρά» και κατά της ΕΚΤ - Media 
 Ο κακός (Σόϊμπλε) και ο καλός (Ντράγκι Μοσκοβισί) μπάτσος...
 
Την... εμμονή του με την Ελλάδα, αλλά και με τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ επέδειξε για άλλη μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να επιβάλλει την «γερμανική Ευρώπη», τουλάχιστον πριν τις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου.
 
Έτσι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των σχεδίων διεθνούς διάσωσης, διαφορετικά θα καταλήξει σε αδιέξοδη κατάσταση.
 
«Εάν η Ελλάδα επανειλημμένα δεν κάνει αυτό στο οποίο έχει δεσμευτεί, αυτό εν τέλει δεν θα αποδώσει», δήλωσε ο Σόιμπλε σε επιχειρηματική συνάντηση στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας.
 
Ο ίδιος εξάλλου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Η ΕΚΤ είναι ουσιαστικά αυτή που πρέπει να κατηγορηθεί για τα προβλήματά μας. Μάλλον το πρόβλημα είναι ότι η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή χρηματοπιστωτική και οικονομική πολιτική και ότι τα μέλη -και η ΕΚΤ ποτέ δεν κουράζεται να το λέει αυτό- δεν κάνουν αυτό το οποίο έχουν δεσμευθεί να κάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: