Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στη Βουλή η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ (Live) - Media
 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Παραμύθια της Χαλιμάς! Εστιάζουν στα ψίχουλα των κομμάτων για να αποσπάσουν τη προσοχή του λαού από τη χρυσοφόρα νόμιμη λεηλασία (εφοπλιστικές και επιχειρηματικές φοροαπαλλαγές και φοροεισφορές αλλά και από τους στρατηγικούς χρεοφειλέτες του δημοσίου και των τραπεζών!!)


Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή του πορισματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αναμενόμενη σύγκρούση, αργά το απόγευμα, μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Για «δεκάδες περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών που εμπεριέχονται τεκμηριωμένα στο πόρισμα, αποτελούν μέρος της τοιχογραφίας του συστήματος της διαπλοκής. Αποδεικνύουν ακράδαντα τις σχέσεις εξάρτησης της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας, την υπόγεια διακλάδωση που συνέδεε τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τις τράπεζες» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανοίγοντας την συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Ο Δημήτρης Καμμένος, εισηγητής των ΑΝΕΛ, έκανε λόγο «για άπειρες πολιτικές ευθύνες, αλλά και ποινικές σε πρόσωπα που εμπλέκονταν στις δανειοδοτήσεις, που προέκυψαν από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα που είχαν σταλεί και πρέπει να διερευνηθούν», ρίχνοντας βάρος στις δανειοδοτήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Από την πλευρά της ΝΔ ο εισηγητής του κόμματος Νότης Μηταράκης σημείωσε πως «η ΝΔ δανείστηκε σύννομα και σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Δανείστηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων των τραπεζών και τηρήθηκαν οι κανονιστικές πράξεις της ΤτΕ» και εξαπέλυσε τα πυρά του προς την πλευρά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για «υποκριτικό πόρισμα» που συνέταξαν ενώ κατήγγειλε την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως υπάρχει θέμα με την εφημερίδα «Αυγή» λαο το κτίριο της Κουμουνδούρου. 

Ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβερνητική παράταξη λέγοντας πως «στόχος σας είναι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και η απόκρυψη των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε μάλιστα, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, πως «στοχοποιήσατε το ΠΑΣΟΚ γιατί πήρε τη ευθύνη να αναλάβει την έξοδο από τη χώρα από τη κρίση. Αν δεν το έκανε θα έπαιρνε 25% και με την ανάλογη χρηματοδότηση δεν θα είχε πρόβλημα με τη δανειοδότηση του». 

Για «συγκάλυψη και αποπροσανατολισμό» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, συμπλξρώνοντας πως «για μια ακόμα Εξεταστική Επιτροπή αποδείχθηκε ότι ο θησαυρός ήταν άνθρακας». «Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε μια ανούσια αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, που εκτός των άλλων δίνει την ευκαιρία και για την εγκληματική Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως κατήγορος», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Αν κάτι αποδείχθηκε από τις εργασίες της εξεταστικής είναι ο ταξικός τρόπος δανειοδότησης.

Στις επιχειρήσεις παρείχαν άφθονο χρήμα με ευνοϊκούς όρους, χωρίς ή με ελάχιστες διασφαλίσεις, ενώ αντίθετα στα νοικοκυριά με μη ευνοϊκούς όρους, με υψηλά επιτόκια και εγγυήσεις την πρώτη κατοικία», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και κατήγγειλε ότι οι τράπεζες αντλούσαν φθηνό χρήμα από τα νοικοκυριά για να χρηματοδοτούν το κεφάλαιο και τους καπιταλιστές και ταυτόχρονα στήριζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι τόνισε πως «όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να κάνουν σόου, αυτό που προέκυψε από την Εξεταστική Επιτροπή δεν θα πω ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός, αλλά ούτε ότι μείναμε με το στόμα ανοιχτό».


Ο Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε πως αν και το κόμμα του δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο και δεν κουβαλά αμαρτίες του παρελθόντος έχει την αγωνία για το πως θα αποτραπύν μελλοντικά παρόμοια ζητήματα. «Το μεγάλο ερώτημα προς τα παλιά κόμματα δεν είναι πώς τα πήραν, αλλά τι τα έκαναν και πώς θα τα αποπληρώσουν, γιατί δεν φτάνει το νοικοκύρεμα που προσπάθησαν να κάνουν. Πρόταση μας είναι, στο επόμενο διάστημα να καταθέσουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την αποπληρωμή τους», σημείωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς. 
Ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων τόνισε πως τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ έτυχαν ειδικής μεταχείρισης καθώς, όπως είπε, δανειοδοτήθηκαν με ειδικό τρόπο από ειδικούς. 


Δ. Παπαγγελόπουλος: Λεηλασία συνέβαινε για χρόνια εις βάρος του λαού


Για δυσάρεστες εκπλήξεις στους «φοροφυγάδες και στους εκπροσώπους της διαπλοκής» προειδοποιεί σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υπογραμμίζει, αναφορικά με το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν πουν, όμως, οτιδήποτε για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, πρέπει να πουν στον λαό ποιοι πήραν τα δάνεια, γιατί τα πήραν, τι τα έκαναν, αν θα τα επιστρέψουν και πότε. Η συζήτηση στη Βουλή (σήμερα), που προβλέπεται ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική, θα αναδείξει, πιστεύω, κάθε είδους ευθύνη για τη λεηλασία που έλαβε χώρα για πάρα πολλά χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού» τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: