Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


 Το Νάτο στο Αιγαίο τάχα για τους πρόσφυγες με το ένα όμως μάτι στη Μαύρη Θάλασσα


 Προλάβατε; Τικνίσατε  ; Επειδή οσονούπω θα τσικνιστεί ολόκληρη η χώρα...



Σε άλλα ζητήματα που εξετάστηκαν χτες στη Σύνοδο, εστίασαν στην πρόοδο της ανάπτυξης των 4 πολυεθνικών σχηματισμών μάχης στις βαλτικές χώρες και την Πολωνία, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. «Οι στρατιώτες ξεκίνησαν να καταφτάνουν. Υπολογίζουμε οι σχηματισμοί να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι τον Ιούνη», δήλωσε κατόπιν ο Στόλτενμπεργκ εστιάζοντας και στην εγκατάσταση μιας πολυεθνικής ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, με συμμετοχή δυνάμεων από 8 κράτη - μέλη.

Με επίκεντρο πάλι τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και τον Καύκασο, χτες το πρωί, στο πλαίσιο της Συνόδου, συνεδρίασε και η επιτροπή ΝΑΤΟ - Γεωργίας. Αναλύθηκε η πρόοδος στο μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ώστε να ικανοποιούν τα ΝΑΤΟικά πρότυπα λειτουργίας, όλες κινήσεις με στόχο τη βελτίωση των «αμυντικών δυνατοτήτων» της Γεωργίας και τη «συνέχιση της πορείας της για ένταξη στο ΝΑΤΟ» όπως είπε ο Στόλτενμπεργκ.

 Συμπλήρωσε ότι έχει γίνει ήδη μια πρώτη σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ότι το Νοέμβρη 11 χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και δυο «εταίροι» του συμμετείχαν στη 2η κοινή άσκηση ΝΑΤΟ - Γεωργίας. Δήλωσε, εξάλλου, ανήσυχος για «το βάθεμα των σχέσεων Ρωσίας με Αμπχαζία και Νότια Οσσετία», κάλεσε τη Ρωσία να ανακαλέσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους από τη Γεωργία και να αποσύρει από εκεί τις δυνάμεις της.

Τέλος, άλλο αντικείμενο της χτεσινής μέρας ήταν η αντιμετώπιση απειλών και επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, και ο λεγόμενος υβριδικός πόλεμος. Συμφώνησαν επίσης στα επόμενα βήματα εκσυγχρονισμού της Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ με βάση εισηγήσεις που έγιναν από τους ανώτατους διοικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: