Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Και επί αυτών των πανηγυρισμών και της ... "ασφάλειας" που εκπέμπει η παραμονή του, βάλλουν ανενόχλητοι οι Τούρκοι κατά του Φαρμακονησίου!!! Είμαστε μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα...Με απόφαση για παραμονή της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 στο Αιγαίο έληξε χτες η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Με τον πλέον επίσημο τρόπο μάλιστα χτες, από τα χείλη του γγ του ΝΑΤΟ, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώθηκε ότι η παραμονή της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, που επισήμως βρίσκεται εδώ για «διαχείριση» του Προσφυγικού, στην πραγματικότητα «κοιτάζει» στη Μαύρη θάλασσα, όπως και στα υπόλοιπα μέτωπα όπου η λυκοσυμμαχία αντιπαρατίθεται με τη Ρωσία. 

Υπό το φως και αυτών των αποφάσεων που βάζουν τη σφραγίδα στο Αιγαίο ως «ΝΑΤΟική» θάλασσα, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εμπλοκή του ελληνικού λαού στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις τέτοιες επικίνδυνες κόντρες μεγαλώνει ακόμα παραπάνω.

Μάλιστα, ο μετέχων από την ελληνική κυβέρνηση, αρμόδιος υπουργός Π. Καμμένος, έσπευσε με δήλωσή του να πανηγυρίσει για την παραμονή εδώ της ΝΑΤΟικής δύναμης, ενδύοντας την επικίνδυνη εξέλιξη με το μανδύα «εθνικής επιτυχίας», επιχειρώντας να στοιχίσει το λαό πίσω από τα προτάγματα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, που αναζητούν γεωστρατηγική αναβάθμιση, μέσω μιας υπόθεσης που όλο και περισσότερο βρωμά μπαρούτι.

Είπε χαρακτηριστικά ο Καμμένος: «Αποτελεί σημαντική εθνική επιτυχία, η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Αμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της επιχείρησης SNMG2 στο Αιγαίο, παρά τις διαφωνίες της Τουρκίας. Η απόλυτη πλειοψηφία των υπουργών Αμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη. Η ανακοπή των προσφυγικών ροών, με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ, θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου που θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη».

Κατόπιν, και στο πλαίσιο των υπηρεσιών που σπεύδει να παράσχει στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό η ντόπια αστική τάξη, ο Καμμένος συναντήθηκε με τον Ανώτατο Διοικητή των ΝΑΤΟικών Δυνάμεων Ευρώπης και Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη Αμερικανό στρατηγό Curtis Scaparrotti και «συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
 
Αποκαλυπτικός ο Γ. Στόλτενμπεργκ

Τι σημαίνουν στην πράξη τα παραπάνω, ουσιαστικά το εξήγησε λίγο αργότερα ο ίδιος ο γγ της λυκοσυμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ, όταν αναλύοντας τις χτεσινές αποφάσεις της Συνόδου, μίλησε για «δυο επιπλέον μέτρα που θα πάρουμε στη θάλασσα: μιαν αυξημένη ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα για βελτίωση της κατάρτισης, ασκήσεις και επιτήρηση της περιοχής, και μια λειτουργία συντονισμού για τις Μόνιμες Ναυτικές Δυνάμεις του ΝΑΤΟ (σ.σ: μία εκ των οποίων είναι και η SNMG2 που από πέρυσι τέτοιο καιρό αναπτύχθηκε στο Αιγαίο) όταν επιχειρούν με άλλες συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Ερωτηθείς διευκρίνισε επί λέξει ότι «η Μόνιμη Ναυτική μας Δύναμη θα αναπτύσσεται στη συνέχεια πιο συχνά στη Μαύρη Θάλασσα. Θα διεξάγουν ασκήσεις μαζί με άλλους συμμάχους μας και θα αυξήσουν επίσης τη δυνατότητά μας για επιτήρηση και επίγνωση της κατάστασης μέσω της συχνότερης ναυτικής παρουσίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει κράτη - μέλη του στη Μαύρη Θάλασσα (Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία) και «χώρες εταίρους» όπως η Ουκρανία και η Γεωργία. «Θα έχουμε αυξημένη παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα (...) είναι ένα στοιχείο της ευρύτερης προσαρμογής της άμυνας του ΝΑΤΟ και της ικανότητάς του για αποτροπή σε ένα πιο απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε.

Να θυμίσουμε ότι ήδη από πέρυσι, πλοία της SNMG2, βάζοντας στην μπάντα το Προσφυγικό για το οποίο τάχα αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο, περνούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, κι εκεί είτε συμμετείχαν σε ασκήσεις του ρουμάνικου, του βουλγάρικου ή του τουρκικού ΠΝ, ή με πλοία από τις τρεις αυτές χώρες έστηναν υπο-ομάδα της SNMG2, κάνοντας δικές της ασκήσεις στην περιοχή, ελέγχοντας όλον τον πλουν ρωσικών πολεμικών πλοίων προς και από τη Συρία. Η πρακτική αυτή λαμβάνει πλέον και επίσημο χαρακτήρα με απόφαση της Συνόδου, και τζίφρα και της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: