Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ


Άξιος γιος του πατέρα του.. 



Τις προτάσεις της ΝΔ για μείωση φόρων και εισφορών στις επιχειρήσεις, και αντίστοιχα περικοπές στις κρατικές κοινωνικές δαπάνες, παρουσιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, στη γερμανική πολιτική ηγεσία και εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων κατά την επίσκεψή του χτες και σήμερα στο Βερολίνο.

Χτες συναντήθηκε με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και κατόπιν δήλωσε, μεταξύ άλλων, υπερασπιζόμενος τη στρατηγική επιλογή των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για παραμονή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας εντός ΕΕ και ευρώ: «Είχα την ευκαιρία (...) να εξηγήσω στην καγκελάριο ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη. Λέμε ένα ξεκάθαρο "όχι" στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Επιχειρώντας να αποδομήσει την ικανότητα της κυβέρνησης να «τρέξει» ταχύτερα τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, αλλά και να παρουσιάσει τα αντιλαϊκά μέτρα όχι σαν μονόδρομο του κεφαλαίου ώστε να διευρύνει την κερδοφορία του, αλλά σαν απότοκο λαθεμένων κυβερνητικών τακτικών, πρόσθεσε πως «οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος».

Πάνω σε αυτή τη βάση, επέμεινε ότι «η χώρα χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό Ευρωπαϊκό Κράτος. Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό», επιχειρώντας να στρατεύσει το λαό στην επιχείρηση καπιταλιστικής ανάκαμψης, κρύβοντας κι εκείνος με τη σειρά του ότι η αντιλαϊκή επίθεση χωρίς τέλος αποτελεί «κανονικότητα» στην ΕΕ.

Εχει μια αξία το γεγονός ότι στη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη συνάντηση με Μέρκελ, απέφυγε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα «πολιτικής αλλαγής», όπως λέει συνήθως παραπέμποντας σε πρόωρες εκλογές. Από την άλλη, βέβαια, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», δήλωσε πως «μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας εάν φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή».

Σήμερα, προγραμματίζεται συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, ενώ αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: