Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία - Media
 Κινητοποιήσεις των υγειονομικών για να ξεφύγουν από τα νύχια των εργολάβων τα δημόσια νοσοκομεία και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους..




Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας (07:00 – 15:00), κατά την οποία έχει κηρυχθεί στάση εργασίας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια.
Το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα. Η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρει:

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαράδεκτης κατάστασης είναι ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, ότι συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποβιβάσθηκε και μετακινήθηκε νοσηλεύτρια επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.
 

Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής, οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τις 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία».

Οι υγειονομικοί του νοσοκομείου ζητούν:

Να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι.
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό και ημέρες άδειας στους εργαζόμενους.
 

Να ανακληθεί η συγχώνευση της Καρδιολογικής Μονάδας και Υπομονάδας και η τρομοκρατική μετακίνηση της νοσηλεύτριας.
Να καλυφθούν οι ανάγκες σε φάρμακα και υλικά και να εξασφαλισθεί η επαρκής συντήρηση υποδομών και μηχανημάτων.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
Παρόμοια προβλήματα τονίζει το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, και προσθέτει: «όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να εξωραΐσει την κατάσταση του συστήματος υγείας, δεν μπορεί να κρύψει ότι συνεχίζει την πολιτική της υποβάθμισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: