Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 Συντριπτικά στοιχεία για την ενοχή της ηγεσίας του ακροδεξιού μορφώματος




Ασπρο προσπάθησαν να κάνουν το βαθύ μαύρο οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών χτες, κατά το σχολιασμό των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα, το Σεπτέμβρη του 2013. Και σε αυτή τη φάση της δίκης οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών προσπάθησαν - χωρίς επιτυχία - να αποδομήσουν τις καταθέσεις των μαρτύρων που υπέστησαν την άγρια δολοφονική επίθεση και να κλονίσουν την αξιοπιστία τους. Δεν έλειψαν για άλλη μια φορά, λόγω της ένδειας επιχειρημάτων, οι ειρωνείες και οι προκλήσεις για την πολιτική ταυτότητα και την αγωνιστική δράση των μαρτύρων μελών του ΚΚΕ.


Ενδεικτικό της αγωνίας για τα συντριπτικά στοιχεία που κατατέθηκαν σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και από τους μάρτυρες, ήταν η προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης να αποτινάξουν από τον αρχηγό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο και τον υπόλοιπο ηγετικό πυρήνα του ναζιστικού μορφώματος, τις κατηγορίες του βουλεύματος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθώντας να πείσουν ότι τίποτα «δεν γνώριζαν», «δεν ήξεραν», «δεν άκουσαν», ούτε είχαν δώσει την εντολή για τις εγκληματικές επιθέσεις... 

Το αντίθετο, όμως, αναδεικνύουν οι καταθέσεις των μαρτύρων ότι οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ξεκάθαρα την ταυτότητά τους ως Χρυσή Αυγή, έκαναν πράξη την προαναγγελία του βουλευτή και περιφερειάρχη της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού - ο οποίος, όπως προέκυψε και από τα σχετικά μηνύματα, είχε και το συντονισμό της επίθεσης - «να τελειώσουμε τους λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από το λιμάνι», καθώς και ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς να πάρουν την έγκριση του αρχηγού. «Αυτά είναι θεωρίες και πολιτικές δηλώσεις. 

Είναι μια δήλωση εκπορευόμενη από τα υπόγεια του Περισσού», ειπώθηκε από τους συνηγόρους των χρυσαυγιτών, που προσπάθησαν να αμφισβητήσουν αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που αποδεικνύουν την άκαμπτη ιεραρχική δομή και τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης. Επιπρόσθετα, γι' ακόμη μια φορά, προσπάθησαν να παρουσιάσουν τη Χρυσή Αυγή ως ένα κόμμα όπως τα άλλα, αποσπώντας το από τις συγκεκριμένες εγκληματικές δράσεις.


Θέλοντας να φέρουν στα μέτρα τους τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας οδηγός του λεωφορείου Λυριτζής, οι υπερασπιστές προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως μόνο «αντικειμενικό μάρτυρα», «ξεχνώντας» ότι επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ότι οι χρυσαυγίτες, που ήταν οι περισσότεροι, περικύκλωσαν και επιτέθηκαν με κοντάρια στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ και άλλη ομάδα 30 ατόμων, τρέχοντας, κρατώντας επίσης κοντάρια, φωνάζοντας «είναι λιγότεροι, πάμε να τους φάμε...», ενώθηκε με τους επιτιθέμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: