Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΤΑΣΗ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ


Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι: Έστειλαν και πάλι πολεμικά πλοία στα Ίμια (Photos) - Media
 Με ποιες πλάτες ο Ερντογάν; Γιατί οι δικές του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στένεψαν πολύ..Εκτός και αν είναι η γνωστή προβοκάτσια -εκβιασμοί- από τις βιομηχανίες όπλων




Συνεχίζεται το σκηνικό της έντασης στο Αιγαίο και στις βραχονησίδες των Ιμίων.
Αυτή τη φορά οι πληροφορίες έρχονται από την τουρκική πλευρά σύμφωνα με τις οποίες τουρκικά πολεμικά πλοία βρέθηκαν και χθες σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια και, μάλιστα, τράβηξαν, φωτογραφίες από την κατάσταση στην περιοχή.


Το σχετικό υλικό δημοσιεύει η έγκριτη τουρκική εφημερίδα Μιλιγιέτ η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «15 μέρες μετά την επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ, Αρχηγού των Τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, τα πολεμικά μας πλοία βρέθηκαν στην περιοχή για να την εποπτεύσουν». Το κείμενο της Μιλιγιέτ αναφέρεται εκτενώς στις ελληνικές «παραβιάσεις» στην περιοχή και στις ελληνικές «παρενοχλήσεις» των τουρκικών πλοίων που έχουν βρεθεί στην περιοχή όλες αυτές τις μέρες.


«Μετά από τρεις μέρες που η Τουρκική ακτοφυλακή ανέστειλε τις περιπολίες της στα Ιμια λόγω φουρτούνας, τα πλοία βγήκαν στο Αιγαίο για περιπολία» κατέληγε το κείμενο, το οποίο συνόδευαν και οι ακόλουθες φωτογραφίες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: