Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

«Κόλαση» στη Γερμανία για την Ελλάδα: «Χαλάρωση» ζητά ο Γκάμπριελ - «Έχουμε ενιαία στάση» επιμένει εκπρόσωπος της Μέρκελ - Media
 ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
 
 
 Τώρα στο ρόλο του καλού ο Γκάμπριελ .. Στον ρόλο του κακού σταθερά ο ίδιος
 
Και επισήμως… βγήκαν τα μαχαίρια της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, καθώς με αφορμή τη δυστοκία στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, οι Σοσιαλδημοκράτες -εταίροι των Χριστιανοδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό- κατηγορούν ευθέως τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για σαμποτάζ της όλης διαδικασίας και ζητούν χαλάρωση των απαιτήσεων προς την Ελλάδα.
 
Οι πληροφορίες για τα πυρά που εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά του -αμετανόητου, κατά τα φαινόμενα…- Σόιμπλε υποχρέωσαν την Άνγκελα Μέρκελ να αναδιπλωθεί και να υποχρεωθεί να δηλώσει ότι η κυβέρνηση έχει «κοινή στάση» σε ό,τι αφορά την άποψή της για την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία.
 
Συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρότεινε τη χαλάρωση της απαίτησης προς την Αθήνα να διατηρήσει πλεόνασμα προϋπολογισμού ύψους 3,5% μεσοπρόθεσμα. Η Ντέμερ δήλωσε ότι οι απόψεις του Βερολίνου παραμένουν αμετάβλητες.
 
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος».
 
Οι αναφορές για ρήγμα εντός της γερμανικής κυβέρνησης έρχονται την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν αύξηση της στήριξης για τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να ανακτήσουν τον ηγετικό ρόλο στην κυβέρνηση.
 
Η Ντέμερ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο ο Γκάμπριελ επέκρινε τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα σε επιστολή του προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τον προηγούμενο μήνα και πρότεινε τη χαλάρωση των απαιτήσεων για το πλεόνασμα.
 
Εκπρόσωπος του Γκάμπριελ αρνήθηκε να σχολιάσει «εσωτερικές συζητήσεις», προσθέτοντας ότι «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να διασφαλίσουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς… Όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
 
Δήλωσε ότι η Αθήνα είχε ήδη εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια αλλά είναι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο των σχεδίων διάσωσης. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να έχει «ρεαλιστική, αναπτυξιακή και βιώσιμη προοπτική για την οικονομική της ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: