Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Συμπίπτουν στα μεγάλα ξεκατινιάζονται στα μικρά..


Σε δημόσιο «μαλλιοτράβηγμα» προσιδιάζει η «αντιπαράθεση» που όλο το Σαββατοκύριακο και χτες συντηρήθηκε ανάμεσα σε ΝΔ και κυβέρνηση, με αφορμή τη στάση του πρωθυπουργού στο Παρίσι κατά την επιστροφή του από τη Λισαβόνα.



Η ΝΔ ουσιαστικά χρέωσε στον πρωθυπουργό οικογενειακές διακοπές με χρήματα των φορολογουμένων, για να κληθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Μητσοτάκη, στην οποία χρέωσε «πανάκριβες αγορές ακινήτων στο κέντρο του Παρισιού».


Γι' αυτή καθαυτή την ολιγόωρη παραμονή του πρωθυπουργού στο Παρίσι, το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτήρισε «αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές». Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι υπήρξε ολιγόωρη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα για επαφές «με τον πρόεδρο της "L΄Οreal", η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας "Rothschild", που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες».


Πάντως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, επανήλθε, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει τα σχέδια πτήσης και τη λίστα επιβαινόντων στο κυβερνητικό αεροσκάφος, ενώ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης «Αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild». Παράλληλα, με δηλώσεις του χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , Β. Κικίλιας, έβαλε ερωτήματα όπως αν «υπήρχε, μέχρι τη Δευτέρα 30 Γενάρη, σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Rothschild;» ή «για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του, Κυριακή απόγευμα, με τη Rothschild, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;» Επίσης «Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γγ της κυβέρνησης, κ. Μιχάλης Καλογήρου;».
Εν τω μεταξύ, συνέχεια στη «βολική» αντιπαράθεση δόθηκε χτες και στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (και πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ), Αντ. Μπαλωμενάκη, να ζητάει να ενημερωθεί αν είναι πλήρη τα «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, και αν είναι νόμιμα τα όσα έχει δηλώσει.
Συμπίπτουν στα «μεγάλα», «ξεκατινιάζονται» για τα «μικρά»

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: «Από τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπίπτουν στα "μεγάλα", δηλαδή στην αντιλαϊκή πολιτική, είναι λογικό κι επόμενο να "ξεκατινιάζονται" για τα "μικρά"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: