Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ

" Καλώς τ' άσωτα παιδιά" από το Γιουρογκρουπ καρότο και μαστίγιο από το ΔΝΤ με τον ελληνικό λαό να παραδέρνει ανάμεσα στα πολιτικά αποπλύματα του Ευρωπαϊκού τόξου




Οι «θεσμοί» (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM), καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πορεία της δεύτερης «αξιολόγησης» του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ, σύμφωνα με την οποία «τα κύρια σημεία συμπεριλαμβάνουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική (2018 και μετά), καθώς και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

Επιπλέον, «καλωσορίζει την κατανόηση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς, η οποία επιτρέπει την επιστροφή της αποστολής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. Οι δύο πλευρές θα εργαστούν για την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement)».
 
«Χαιρετίζει» το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρέτισε χτες τις «παραχωρήσεις» που συμφωνήθηκαν στο Γιούρογκρουπ, αλλά θεωρεί πως χρειάζεται να επιτευχθεί «περισσότερη πρόοδος».
Στη βάση αυτή, το ΔΝΤ αποδέχθηκε να στείλει ένα τεχνικό κλιμάκιο στην Ελλάδα, αλλά εκτίμησε πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση» σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής», όπως ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: