Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΛ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΛ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ


Στων ΔΟΛίων τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα... 


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ από την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, την Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και την Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Την κινητοποίηση στήριξε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.


Τα αιτήματα αιχμής που προβλήθηκαν είναι η εξόφληση όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στο προσωπικό του ΔΟΛ και να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη θέση εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΟΛ βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης ύστερα από αίτηση των τραπεζών, ενώ νεότερη δικαστική απόφαση αναίρεσε προηγούμενη και επέτρεψε την ύπαρξη χρηματοδότησης του κόστους λειτουργίας έκδοσης των εντύπων του ομίλου.


Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λ. Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η Πανελλαδική Ενωση κάνει αυτήν τη συγκέντρωση μαζί με τα άλλα σωματεία γιατί συμφωνούνε στο ότι χρειάζεται αγώνας για τη διεκδίκηση της καταβολής των δεδουλευμένων και στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Αυτά, είπε, δεν εξασφαλίζονται με δικαστικές αποφάσεις ούτε δουλεύοντας απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέχουν τις νέες παγίδες που στήνονται με δικαστικές αποφάσεις, γιατί με αυτές δεν διασφαλίζονται σε καμία περίπτωση τα δεδουλευμένα και στόχο έχουν να δώσουν ένα ξεροκόμματο στους εργαζόμενους για να βγάλει τα έντυπα ο εκδότης.


Είναι λόγος για να ανησυχούν οι εργαζόμενοι, συνέχισε, αναφερόμενος στις κοινές προτάσεις που κάνουν εργοδοσία, ακριβοπληρωμένα στελέχη που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και εργοδοτικοί συνδικαλιστές που κηρύσσουν σιωπητήριο αγώνων.


«Δεν υπάρχουν σωτήρες», είπε ο Λ. Σακκάς και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Οι εργαζόμενοι θα βρουν το δίκιο τους μέσα από την οργανωμένη πάλη στο χώρο δουλειάς, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Τα παραδείγματα αγώνα από άλλους κλάδους πρέπει να γίνουν μάθημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: