Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για κατασχέσεις συντάξεων
 ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ


Με την τελευταία να καταφεύγει στο αντισυνταγματικό μέτρο της κατάσχεσης μισθών ακόμη και συντάξεων στερώντας τον λαό από βασικούς πόρους επιβίωσης..



Ένας στους δύο πολίτες χρωστάνε στην Εφορία σύμφωνα με την ανακοίνωση της της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων το 2016. Αναλυτικά τα στοιχεία δείχνουν ότι στο τέλος του έτους:

* Στα 81,384 δισ. ευρώ έφτασε το συσσωρευμένο έως το τέλος του 2015, ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογουμένων. Στο ποσό αυτό ήρθαν να προστεθούν και τα νέα ληξιπρόθεσμα του 2016, συνολικού ύψους 13,9 δισ. ευρώ.

Το άθροισμα οδηγεί σε συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 95 δισ. ευρώ ή παραπάνω από το μισό ΑΕΠ της χώρας. Μόνο τον Δεκέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ.* 4.146.483 φορολογούμενοι ή ένας στους δύο ΑΦΜ, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία
* 1.947.771 από τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα, ήταν εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις μισθών , συντάξεων και καταθέσεων, κατασχέσεις απαιτήσεων στα χέρια τρίτων ( ενοίκια ή οφειλές προμηθευτών) ή ακόμα και πλειστηριασμοί .

* 839.056 φορολογούμενοι είχαν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ή ένας στους δύο (ποσοστό 50,92%)

Σημαντικό: Ο συνολικά οφειλόμενος ΦΠΑ με βάση τις δηλώσεις οι οποίες υπεβλήθησαν πέρυσι ήταν 11,465 δισ. ευρώ. Εισπράχθηκαν μόνο τα  9,7 δισ. ευρώ, στοιχείο που δείχνει ότι ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ αυτού του φόρου, το κράτος θα είχε επιπλέον έσοδα 1,8 δισ. ευρώ και θα μπορούσε, για παράδειγμα, να απαλλάξει τους φορολογούμενους από τον μισό ΕΝΦΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: