Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ISIS

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ISIS

To οφθαλμόν αντί οφθαλμού στα αραβικά εδάφη γεννήθηκε..
Από την πρώτη καταιγίδα της ερήμου με τον άθλιο Μπους και την αρμάδα του να επιτίθενται σε ένα ισχαιμικό κράτος το Ιράκ, και έχοντας ζήσει τον αραβικό λαό είχα γράψει -1992 - ήταν πως θ' ανοίξει η σπλήνα του εμφυλίου και το αίμα θα τρέχεi ασταμάτητα. Δεν είναι ότι δικαιώθηκα. 
Ο καθένας ακόμη και μη δημοσιογράφος που οσφραίνεται εύκολα το μίσος στην ατμόσφαιρα θα το είχε νοιώσει. Τώρα που το επίσημο-ότι απέμεινε από το διαλυμένο- Ιράκ ανακαταλαμβάνει εδάφη η εκδίκηση των κατατρεγμένων είναι άγρια και δεν αντιμετωπίζεται όσες έρευνες κι αν διατάξει ο ΟΗΕ. Το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει το βασανισμό και την εκτέλεση τριών μαχητών του  ISIS από τις ιρακινές δυνάμεις στους δρόμους της Μοσούλης έχει προκαλέσει την ανησυχία των Ηνωμένων Εθνών που ζήτησαν από την ιρακινή κυβέρνηση να ξεκινήσει έρευνες σχετικά με το βίντεο. Ματαίως.. Το οφθαλμόν αντί οφθαλμού στα αραβικά εδάφη γεννήθηκε.. 
Ένας στρατιώτης κρατώντας ένα ραβδί σέρνει το θύμα του στο έδαφος ενώ το θύμα ακούγεται απεγνωσμένα να παρακαλεί για έλεος.
Ένα άλλο θύμα δέχεται την επίθεση με κλωτσιές από στρατιώτες την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί στο παρασκήνιο.
Η Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ (UNAMI) το Σάββατο κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την έκθεση του βίντεο.
Το βίντεο εμφανίστηκε λίγο πριν ο πρωθυπουργός του Ιράκ κηρύξει την ανατολική Μοσούλη «πλήρως απελευθερωμένη» από το ισλαμικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: