Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ

Ενημερωτικό σημείωμα της Τουρκίας για την Ελλάδα: Είναι χώρα πραξικοπηματίων (Photo) - Media
 ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ


Δηλαδή η Τουρκία είναι τι! Υπόδειγμα Δημοκρατίας;Μετά την προκλητική «βόλτα» στις βραχονησίδες των Ιμίων ανήμερα της επετείου του θερμού επεισοδίου του 1996, η τουρκική πλευρά συνέχισε τις προκλήσεις, αυτή τη φορά μέσα από ένα ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά στις συμφωνίες έκδοσης που έχει υπογράψει η χώρα με τις ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εξέχουσα θέση κατέχει η Γερμανία και φυσικά η Ελλάδα, η οποία στοχοποιείται από την Τουρκία λόγω της άρνησης της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατηγορούνται πως εμπλέκονται στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Μέσα από το ενημερωτικό αυτό η Άγκυρα παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα πραξικοπηματιών, λέγοντας πως η χώρα έχει συνηθίσει να έρχεται αντιμέτωπη με πραξικοπήματα, ενώ αναπαράγει την άποψη που κυκλοφορεί εδώ και μέρες στα τουρκικά ΜΜΕ πως οι 8 στρατιωτικοί παραμένουν στην Ελλάδα καθότι δίνουν πληροφορίες στην ελληνική πλευρά για το τουρκικό στράτευμα.

Το κείμενο αναφέρει:

« Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους πραξικοπηματίες.
 -Η Ελλάδα έχει υποφέρει από στρατιωτικά πραξικοπήματα στην ιστορία της όπως και η Τουρκία.
- Έχει κυβερνηθεί από την στρατιωτική χούντα μεταξύ του 1967-1974 και έχει περάσει 11 στρατιωτικά πραξικοπήματα και 8 απόπειρες πραξικοπήματος.
- Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση των 11 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO από την Ελλάδα.

 - Οι 8 από τους 11 πραξικοπηματίες, διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όταν η απόπειρα απέτυχε.
- Η Ελλάδα που έχει υποφέρει από αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα, αρνήθηκε το αίτημα έκδοσης των 8. 

- Υποστηρίζεται ότι ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει του πραξικοπηματίες, είναι επειδή συμφώνησαν να προσφέρουν στην Ελλάδα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τον τουρκικό Στρατό.
-Η παρούσα κατάσταση δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα ποινικοποιεί τα στρατιωτικά πραξικοπήματα μόνο όταν υποφέρει η ίδια».Πηγή φωτογραφίας: TRDiplomacy

Δεν υπάρχουν σχόλια: